Echipa României primește o lovitură puternică înainte de Jocurile Olimpice de anul acesta de la Paris. Atleta Florentina Iușco nu va putea lua parte la competiție după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a confirmat parțial un apel al Agenției Mondiale Anti-Doping, după un test pozitiv al sportivei la o substanță interzisă, notează Reuters.

Sportiva urma să evolueze la săritura în lungime și triplusalt în Franța, însă a ieșit pozitivă la furosemid, un diuretic care se află pe lista de substanțe interzise a AMA/WADA.

După suspendarea Florentinei Iușco, România rămâne doar cu 12 sportivi care reprezintă atletismul românesc, în timp ce delegația integrală a țării noastre cu 106 sportivi.

Citește și: VIDEO Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Echipa Olimpică a României, înainte de plecarea spre Paris. Unei sportive i s-a făcut rău la ceremonia de la Cotroceni

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

florentina iusco, jocurile olimpice 2024, atlet, dopaj

Florentina Iușco, reacție după ce a aflat că va fi suspendată timp de 2 ani: „Am luat niște suplimente”

Sportiva a precizat că a aflat de decizia TAS printr-un mail venit de la instituție joi dimineață.

Florentina Iușco a mărturisit că a luat anumite suplimente pentru energie anul trecut, pentru care și-a dovedit nevinovăția și a primit doar o mustrare din partea autorității competente.

Acum, atleta este convinsă că această pată va avea un impact major asupra carierei sale, așa că a dat de înțeles că ia în calcul retragerea din lumea sportului de performanță.

„În aprilie 2023, am luat niște suplimente

. M-am asigurat că erau în regulă. Erau niște arzătoare, cu cofeină, pentru energie. Am și dovedit asta în fața ANAD. Le-am trimis la analiză, mi-am probat nevinovăția și am primit doar o mustrare din partea ANAD. Nu cred că voi mai reveni vreodată după această suspendare. Poate că Dumnezeu are alte planuri pentru mine. Am familie, am un copil de opt ani, poate că ar fi momentul să mă dedic lor”, a spus atleta, pentru gsp.ro.

Citește și: Cine este cea mai frumoasă sportivă care va participa la Olimpiada de la Paris. Cum arată și ce sport practică

florentina iusco, jocurile olimpice 2024, atlet, dopaj


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si