„Bă! Bă!”

Tramvai de infarct

Prin astfel de clipe- desprinse parcă din filmele de groază- au trecut mai mulți brăileni care călătoreau spre casă cu un tramvai vechi de 30 de ani. Unul dintre ei a filmat cum vagonul trepidează puternic și parcă e lovit de-un fulger. Speriat de ce-ar putea să urmeze- tânărul strigă la vatman:

„Bă! Bă! Domn' mecanic! E ok? Ă?”

Răspunsul avea să vină o oră mai târziu- o echipă de intervenție a societății de transport a descoperit că incidentul s-a produs în urma unei defecțiuni la pantograful tramvaiului.

Nimic însă despre vechimea mijlocului de transport:

Citeste si: La un pas de o tragedie în Cluj Napoca: Şase adulţi şi un bebeluş, transportaţi la spital în urma unui accident rutier

Reacția reprezentanților societății de transport

Cristian Domnițeanu,director Braicar: „S-ar fi putut petrece un astfel de incident și cu un tramvai mai nou? Probabil că da, probabil că nu. Dacă factorul uman și-a spus cuvântul...”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu alte cuvinte, deși mijlocul de transport circulă neîncetat de mai bine de 30 de ani, reprezentanții companiei susțin că incidentul s-a petrecut mai degraba din vina vatmanului, care ar fi depășit viteza permisă în zona căilor de rulare. Călătorii sunt de altă părere:

„Clar, ar trebui modernizate, schimbate. Astea sunt de când era tataia flăcău.”

„Vrem o schimbare. Aceste tramvaie au o viață în care nu au stat deloc, au fost exploatate la maxim.”

„- Cum arată?

- Mizerabil, pe românește. Mă scuzați că vorbesc așa, dar asta e adevărul.”

Citeste si: Un băiat de 17 ani, lovit de tramvai în Capitală. Circulația, blocată în zona accidentului

Reprezentanții primăriei din Brăila spun că au în plan să înlocuiască mijloacele de transport în comun cu unele noi, fără a înainta însă și un termen. Până atunci locuitorii orașului înfruntă pericolul de pe șine.

Citeste si: Un TIR s-a răsturnat într-o localitate din Vaslui

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si