O operă de artă a artistului Maurizio Cattelan a fost mâncată de un student din Coreea de Sud. Este vorba de o banană expusă în cadrul expoziției sale. După ce a mâncat banana, studentul a lipit coaja de perete.

Citește și: Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa, pictorul albastrului infinit

Incidentul a fost înregistrat de prietenul studentului, potrivit Mediafax. Ulterior, în locul bananei dispărute a fost plasată o altă banană.

Muzeul transmite că nu va cere despăgubiri.  

Citește și: VIDEO- Portalul de primăvară, expoziție inedită în Bihor

Expoziție de artă inedită la Bihor 

În prima zi de primăvară, Muzeul Art Noveau din Bihor s-a transformat într-o lume de poveste. Încăperile de epocă îi surprind pe vizitatori cu un peisaj inedit și spectaculos.

Odată cu venirea  primăverii, primul muzeu Art Nouveau din România s-a transformat într-un loc de basm.

De la copaci imenși așezați în mijlocul camerei la oglinzi, scaune îmbrăcate în plante, lumini ambientale și muzică de poveste. Așa au fost întâmpinați cei care au dorit să meargă la muzeu.  Atât la parter, cât și la etaj, încăperile de epocă au fost decorate cu buchete și aranjamente florale. De exemplu, din pian crește” un aranjament floral cu iriși.

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Conceputul expoziției aparține Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice, iar materialele și creațiile florale au fost furnizate de o florărie din Bihor.  

Portalul de primăvară poate fi admirat de turiști până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru un singur bilet, adulții vor scoate din buzunar suma de 15 lei și 5 lei pentru copii.

Citește și: Expoziție regală de artă fotografică

Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa, pictorul albastrului infinit

Iată trei picturi celebre realizate de renumitul pictor Sabin Bălașa! Află povestea de viață spectaculoasă a pictorului albastrului infinit. 

Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa.  Pictorul Sabin Bălaşa, cunoscut drept „pictorul Ceauşeştilor”, s-a născut în localitatea Dobriceni, judeţul Olt, la 17 iunie 1932. El a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti (1955) şi şi-a completat educaţia efectuând o serie de specializări la Academiile din Sienna şi din Perugia, Italia, se menţionează în volumul ”Whos Who în România 2002” (Pegasus Press, Bucureşti, 2002).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În 1973-1976, Primăria Bucureşti i-a solicitat lui Sabin Bălaşa să picteze portretele lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Însă, după o vreme, Sabin Bălaşa a fost acuzat că a fost un promotor al cultului personalităţii.

Citește și: VIDEO| Expoziție la Palatul Parlamentului cu ocazia Zilei Internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului

Încă din 1955, pictorul Bălașa a participat la anuale de stat şi la manifestări de artă românească peste hotare, conform ”Dicţionarului artiştilor români contemporani” (Ed.

Meridiane, 1976): Moscova (1958); Varşovia (1955 – Festivalul mondial al tineretului); Paris (1961 – Bienala tineretului), Damasc, Alexandria; Torino, Roma, Titograd (1965, 1969, 1970); Cagnes sur Mer (1970 – Festival internaţional de pictură); Tel Aviv (1972); Sofia (1974).

Citeste si:  4 picturi celebre ale lui Leonardo da Vinci. Este considerat unul dintre cei mai mari pictori din istorie

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si