O banană expusă în cadrul unei expoziții de artă a fost mâncată de un vizitator
Întâmplare inedită la o expoziție de artă a artistului Maurizio Cattelan. O banană expusă în cadrul expoziției a fost mâncată de un student din Coreea de Sud.
O operă de artă a artistului Maurizio Cattelan a fost mâncată de un student din Coreea de Sud. Este vorba de o banană expusă în cadrul expoziției sale. După ce a mâncat banana, studentul a lipit coaja de perete.
Citește și: Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa, pictorul albastrului infinit
Incidentul a fost înregistrat de prietenul studentului, potrivit Mediafax. Ulterior, în locul bananei dispărute a fost plasată o altă banană.
Citește și: VIDEO- Portalul de primăvară, expoziție inedită în Bihor
În prima zi de primăvară, Muzeul Art Noveau din Bihor s-a transformat într-o lume de poveste. Încăperile de epocă îi surprind pe vizitatori cu un peisaj inedit și spectaculos.
Odată cu venirea primăverii, primul muzeu Art Nouveau din România s-a transformat într-un loc de basm.
De la copaci imenși așezați în mijlocul camerei la oglinzi, scaune îmbrăcate în plante, lumini ambientale și muzică de poveste. Așa au fost întâmpinați cei care au dorit să meargă la muzeu. Atât la parter, cât și la etaj, încăperile de epocă au fost decorate cu buchete și aranjamente florale. De exemplu, din pian crește” un aranjament floral cu iriși.
Citeste si: 10 alimente care scad acidul uric
Conceputul expoziției aparține Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice, iar materialele și creațiile florale au fost furnizate de o florărie din Bihor.
Portalul de primăvară poate fi admirat de turiști până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru un singur bilet, adulții vor scoate din buzunar suma de 15 lei și 5 lei pentru copii.
Citește și: Expoziție regală de artă fotografică
Iată trei picturi celebre realizate de renumitul pictor Sabin Bălașa! Află povestea de viață spectaculoasă a pictorului albastrului infinit.
Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa. Pictorul Sabin Bălaşa, cunoscut drept „pictorul Ceauşeştilor”, s-a născut în localitatea Dobriceni, judeţul Olt, la 17 iunie 1932. El a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti (1955) şi şi-a completat educaţia efectuând o serie de specializări la Academiile din Sienna şi din Perugia, Italia, se menţionează în volumul ”Whos Who în România 2002” (Pegasus Press, Bucureşti, 2002).
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În 1973-1976, Primăria Bucureşti i-a solicitat lui Sabin Bălaşa să picteze portretele lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Însă, după o vreme, Sabin Bălaşa a fost acuzat că a fost un promotor al cultului personalităţii.
Încă din 1955, pictorul Bălașa a participat la anuale de stat şi la manifestări de artă românească peste hotare, conform ”Dicţionarului artiştilor români contemporani” (Ed.
Meridiane, 1976): Moscova (1958); Varşovia (1955 – Festivalul mondial al tineretului); Paris (1961 – Bienala tineretului), Damasc, Alexandria; Torino, Roma, Titograd (1965, 1969, 1970); Cagnes sur Mer (1970 – Festival internaţional de pictură); Tel Aviv (1972); Sofia (1974).Citeste si: 4 picturi celebre ale lui Leonardo da Vinci. Este considerat unul dintre cei mai mari pictori din istorie
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro