In articol:
- Expoziție de artă inedită la Bihor
- Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa, pictorul albastrului infinit
O operă de artă a artistului Maurizio Cattelan a fost mâncată de un student din Coreea de Sud. Este vorba de o banană expusă în cadrul expoziției sale. După ce a mâncat banana, studentul a lipit coaja de perete.
Citește și: Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa, pictorul albastrului infinit
Incidentul a fost înregistrat de prietenul studentului, potrivit Mediafax. Ulterior, în locul bananei dispărute a fost plasată o altă banană. Muzeul transmite că nu va cere despăgubiri.
Citește și: VIDEO- Portalul de primăvară, expoziție inedită în Bihor
Expoziție de artă inedită la Bihor
În prima zi de primăvară, Muzeul Art Noveau din Bihor s-a transformat într-o lume de poveste. Încăperile de epocă îi surprind pe vizitatori cu un peisaj inedit și spectaculos.
Odată cu venirea primăverii, primul muzeu Art Nouveau din România s-a transformat într-un loc de basm.
De la copaci imenși așezați în mijlocul camerei la oglinzi, scaune îmbrăcate în plante, lumini ambientale și muzică de poveste.
Citeste si: 10 alimente care scad acidul uric
Conceputul expoziției aparține Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice, iar materialele și creațiile florale au fost furnizate de o florărie din Bihor.
Portalul de primăvară poate fi admirat de turiști până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru un singur bilet, adulții vor scoate din buzunar suma de 15 lei și 5 lei pentru copii.
Citește și: Expoziție regală de artă fotografică
Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa, pictorul albastrului infinit
Iată trei picturi celebre realizate de renumitul pictor Sabin Bălașa! Află povestea de viață spectaculoasă a pictorului albastrului infinit.
Trei picturi celebre ale lui Sabin Bălașa. Pictorul Sabin Bălaşa, cunoscut drept „pictorul Ceauşeştilor”, s-a născut în localitatea Dobriceni, judeţul Olt, la 17 iunie 1932. El a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti (1955) şi şi-a completat educaţia efectuând o serie de specializări la Academiile din Sienna şi din Perugia, Italia, se menţionează în volumul ”Whos Who în România 2002” (Pegasus Press, Bucureşti, 2002).
În 1973-1976, Primăria Bucureşti i-a solicitat lui Sabin Bălaşa să picteze portretele lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu. Însă, după o vreme, Sabin Bălaşa a fost acuzat că a fost un promotor al cultului personalităţii.
Încă din 1955, pictorul Bălașa a participat la anuale de stat şi la manifestări de artă românească peste hotare, conform ”Dicţionarului artiştilor români contemporani” (Ed. Meridiane, 1976): Moscova (1958); Varşovia (1955 – Festivalul mondial al tineretului); Paris (1961 – Bienala tineretului), Damasc, Alexandria; Torino, Roma, Titograd (1965, 1969, 1970); Cagnes sur Mer (1970 – Festival internaţional de pictură); Tel Aviv (1972); Sofia (1974).
Citeste si: 4 picturi celebre ale lui Leonardo da Vinci. Este considerat unul dintre cei mai mari pictori din istorie