Close sidebar
Close sidebar

O batrana de 80 de ani a fost salvata de la inghet dupa ce a incercat sa urce, pe furtuna, la un schit din varful muntelui

Misiune dificila pentru salvamontistii din Neamt, zilele trecute, dupa ce, in urma unui apel la 112 au aflat ca o batrana de 80 de ani se afla in varf de munte.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Batrana, de 80 de ani, netinand cont de conditiile meteo si de varsta ei, a vrut ca infruntand toate primejdiile sa ajunga sa se roage la un schit aflat in varful muntelui. A reusit sa urge dincole de cota 1200 cand si-a dat seama ca nu va reusi sa ajunga la schit si s-a intors din drum, numai ca deja era prea tarziu.

“In jurul orei 17. 30 o batrana de 80 de ani din zona Ceahlau-Bistricioara suna la 112 anuntand ca are o criza cardiaca, undeva in zona Cabanei Fantanele la cota 1200. Victima, cardiaca si echipata foarte precar pentru cele 7-8 grade si umiditatea de 90%, dadea semne de epuizare avansata si usor dar sigur ceda termic intrand in hipotermie (…) Echipa de interventie a parcurs insa distanta pana la victima intr-un timp record, depasindu-si limitele fizice si psihice.

A gasit victima cazuta langa un brad, inerta, fara capacitatea de a comunica. Primul ajutor acordat si mai ales aplicarea patch-urilor termice speciale au facut din nou minuni si dupa cateva minute de reabilitare termica batrana a inceput sa-si revina. A fost apoi transportata pana la Baza Salvamont Durau de unde a preluat-o echipajul SMURD trimis de ISU Neamt”, se arata intr-o postare a celor de la Salvamont Neamt. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cand si-a revenit, batrana le-a povestit salvatorilor ca a vrut sa ajunga la un schit de pe varful muntelui, insa cand a vazut ca nu poate face fata furtunii, a incercat sa se intaorca. I s-a facut rau, a luat pastilele de inima pe care le avea in geanta si cu ultimele puteri a sunat la 112. A reusit sa le spuna celor de la dispeceratul salvamont unde se afla pentru a putea fi localizata si pe urma s-a prabusit langa un brad si n-a mai stiut nimic. 

Foto: Salvamont Neamt
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI