Conform Dorinei Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, incendiul a pornit de la lumânărarul lăcaşului sfânt, în timp ce preotul şi credincioşii se aflau la slujbă.

,,Când s-a produs incendiul, preotul şi credincioşii erau la slujbă, în afara lăcaşului de cult. Aceştia au observat că un fum gros iese din interiorul clădirii folosite pentru a aprinde lumânări şi au intervenit cu stingătoarele din dotare, dar şi cu găleţi cu apă.

Totodată, au solicitat sprijin de la pompierii botoşăneni", a precizat Lupu.

Citeste si: Gest scandalos într-un magazin din Buzău. Agenții de securitate au pus la pământ și au călcat pe gât un bărbat care susținea că a fost înșelat

În biserică ardea o cantitate mare de lumânări

La locul incendiului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, iar la momentul respectiv ardea o cantitate mare de lumânări, cu degajări mari de fum.

O biserică din Botoșani a luat foc din cauza lumânărilor lăsate nesupravegheate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O gravidă din Botoșani, depistată cu Covid-19, a plecat în Africa în loc să stea în carantină

,,Incendiul a fost stins în limitele găsite. Locul unde s-a manifestat incendiul se afla la distanţă faţă de biserică şi alte construcţii, neexistând pericolul de extindere a flăcărilor", a adăugat Dorina Lupu.

Incendiul a pornit de mai multe lumânări aprinse, lăsate nesupravegheate.

Citeste si: VIDEO- Pernele emoționale. Afacerea de succes a unei tinere mămici din București: ”Ele, practic, sunt pernele păpușă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si