Boala rară este pusă pe seama tratamentului luat după ureche, cu anumite medicamente în timpul infecţiei cu Sars-CoV-2. Mortalitatea poate ajunge chiar la 70%.

Citeste si: Mucormicoza, afecţiunea ce poate fi fatală în cazul pacienţilor cu diabet şi imunitate scăzută

Medicii s-au alarmat când au găsit mai multe cazuri

În toată ţara au fost deja diagnosticate cu  ciuperca neagră  peste 30 de persoane.

Multe au ajuns în spitalele din Bucureşti.

La Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL medicii au diagnosticat în doar o lună de zile 6 pacienţi cu ciuperca neagră. 4 dintre ei au avut o evoluţie bună, unul încă se află în terapie intensivă, iar unul dintre ei a decedat. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cazuri au fost găsite și la Cluj. Un medic din Arad a reuşit cu greu să pună diagnosticul, tocmai pentru că nu se mai întâlnise cu aşa ceva.

Citeste si: Țara care a înregistrat un record de noi cazuri de infectare cu „ciuperca neagră”

Boala rară este pusă pe seama tratamentului luat după ureche

Doctorii asociază apariţia bolii cu administrarea dexametazonei în cazul pacienţilor cu Sars-CoV-2.

,,Apare de regulă la pacienţii imunodeprimaţi şi una dintre cauzele de imunodepresie este tratamentul cu doze mari de corticoizi care se foloseşte la pacienţii cu forme serioase de Covid'', a declarat Eva Cristescu, medic de familie.

De la începutul pandemiei, în lume au fost diagnosticate 101 cazuri. Medicii se îngrijorează de faptul că mai sunt multe încă nedescoperite. Printre simptome pot fi şi durere la nivelul sinusurilor frontale sau a orbitei, umflături la ochi sau senzaţia de nas înfundat. 

Citeste si: Noua boală care face ravagii. Ce este „ciuperca neagră” sau mucormicoza


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si