Sâmbătă, căutătorul de metale a descoperit, în zona Cinod, Sânmartin, o bombă de aruncător de 82 mm, un proiectul exploziv cu calibrul de 25 de milimetri şi un proiectil şrapnel de 75 de milimetri. Persoana a anunțat rapid autoritățile, echipajul pirotehnic al ISU Harghita intervenind la faţa locului. 

În scurt timp, muniția a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță/

Cei care găsesc elemente de muniție, neexploatate, au obligația de a apela la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. 

Apelul halucinant primit de Serviciul Salvamont Neamț: „Am o bombă atașată de corp”

Serviciul Salvamont Neamț a primit un apel straniu de la o persoană aflată într-o evidentă urgență. Ce le-a spus aceasta salvatorilor la telefon este incredibil.

Citește și: O bombă de aruncător a fost descoperită în Harghita, cu ajutorul unui detector de metale. Pirotehniștii au ridicat muniția

Un cetățean a făcut un apel tulburător. El a sunat la dispeceratul salvamont spunând că este pe heliportul de lângă Cabana Dochia și că are o bombă atașată de corp. 

El i-a informat pe salvatori că dacă nu îl evacuează de urgență, va detona dispozitivul. Salvatorii i-au recomandat persoanei să aștepte, în speranța că, poate, aceasta se va calma. Dar nu a fost așa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

El a continuat să sune, în următoarele minute, la 112 și să alerteze toate instituțiile din SNAU.

După mai multe apeluri, cetățeanul a dispărut în masiv, iar destinația și traseul sunt încă necunoscute. Ulterior, o rudă a cetățeanului a sunat la salvamont, solicitând intervenția, susținând că persoana care a vorbit despre bombă ar fi fost mușcată de o viperă, transmite Serviciul Salvamont Neamț. 

Ce au transmis salvatorii în legătură cu apelul straniu?

Salvatorii au avut și un mesaj, în care explicau cu lux de amănunte situația mai puțin obișnuită. Se crede că persoana care a sunat și a solicitat intervenția urgentă ar avea probleme psihice.

„Situație tensionată și mai rar întâlnită în zona montană. Un cetățean, probabil cu probleme psihice, a sunat la dispeceratul salvamont spunând că este pe heliportul nostru de lângă Cabana Dochia, are o bombă atașată de corp și dacă nu îl evacuăm de urgență va detona dispozitivul. I-am recomandat să aștepte, crezând că se va calma.

Citește și: Incident în curtea unui spital din Botoșani: un paramedic a fost lovit în cap de un pacient

A sunat în următoarele minute la 112 și vă închipuiți ce alertă a fost prin toate instituțiile din SNAU. După câteva apeluri la 112, a dispărut în masiv: destinația și traseul necunoscute. Ulterior a sunat cineva din familie (un aparținător) care solicita intervenția salvamont susținând ca persoana cu bomba ar fi fost mușcată de o vipera”, a transmis Serviciul Salvamont Neamț

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Apelul halucinant primit de Serviciul Salvamont Neamț: „Am o bombă atașată de corp”

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si