Campania presupune afisarea unor semne care infatiseaza silueta unui barbat asezat pe un scaun cu picioarele departate, ocupand mai mult decat un loc intr-un mijloc de transport in comun.

Langa silueta apare un "X" rosu.

EMT a precizat, intr-un comunicat publicat recent, ca scopul noilor semne este de a le aminti calatorilor ca "este necesar sa mentina un comportament civic si sa respecte spatiul tuturor persoanelor aflate in autobuz".

O campanie similara este planuita pentru transportul cu metroul din Madrid.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Demersul a aparut in urma unei petitii lansate online de un grup de femei, care a strans peste 12.000 de semnaturi. Grupul "Mujeres en Lucha" a mentionat in petitie ca nu este neobisnuit ca in mijloacele de transport in comun femeile sa calatoreasca foarte inconfortabil, din cauza unor barbati asezati langa ele, care le invadeaza spatiul.

In urma cu doi ani, termenul "manspreading", creat pentru a descrie un barbat care sta pe scaun cu picioarele departate si ocupa mai mult decat un loc intr-un mijloc de transport in comun, a fost acceptat in dictionarul Oxford online.

"Manspreading" este deja descurajat in unele orase din lume, precum New York, Philadelphia si Seattle.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si