Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, o anumită categorie de angajați urmează să primească vouchere între 500-1.500 de lei. Acest lucru se va întâmpla până la finalul următoarei săptămâni.

Mihai Constantin: ”Este vorba de peste 326.000 de angajaţi din învăţământ''

În ședința de vineri, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență, referitoare la acordarea primelor anuale pentru personalul in sistemul educațional, inclusiv cadrele didactice și cele nedidactice.

Decizia a fost anunțată de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

O categorie de angajați vor primi vouchere între 500 și 1500 ron.

O categorie de angajați vor primi vouchere între 500 și 1500 ron.

[Sursa foto: PixaBay]

”Este vorba de peste 326.000 de angajaţi din învăţământ care vor beneficia de această primă anuală netă în cuantum de 1.500 lei pentru cadrele didactice şi de 500 de lei pentru personalul administrativ din educaţie.

Este prima aşa-numită primă de carieră profesională, care se acordă începând din acest an şcolar şi este prevăzută pentru o perioadă de patru ani”, a declarat Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cu cât cresc pensiile din 2024? Punctul de pensie se indexează din ianuarie

Ordonanța de urgență aduce modificări și completări la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 58/2023. Aceasta se referă la unele măsuri cu privire la acordarea unei prime de carieră juridică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, dar și la acordarea unei prime de carieră profesională, în cazul personalului nedidactic din sistemul de învățământ de stat.

Schimbarea se aplică în mod special pentru reglementarea acordării acestor prime din surse e finanțare externe nerambursabile.

Prima de carieră are rol în obținerea rezultatelor academice de calitate înaltă 

Prima de carieră didactică este un instrument special acordării sprijinului personalului didactic, în efortul de îmbunătățire continuă a competențelor educaționale. De asemenea, are rol în obținerea rezultatelor academice de calitate înaltă în procesul de învățământ.

O categorie de angajați vor primi vouchere între 500 și 1500 ron.

O categorie de angajați vor primi vouchere între 500 și 1500 ron.

[Sursa foto: colaj fotojet]

  • Cadrele didactice și didactice auxiliare din învățământul preuniversitar de stat (1500 de lei);
  • Cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar de stat care dețin gradul didactic de conferențiar, șef de lucrări/ lector și asistent universitar (1500 de lei);
  • Personalul didactic auxiliar din sistemul de învățământ universitar (500 de lei).

Când se vor distribui cardurile?

Această primă de carieră didactică se va distribui în octombrie 2023. De asemenea, aceasta poate fi utilizată pentru cheltuielile aferente dezvoltării profesionale doar în anul școlar 2023-2024, potrivit Antena3.ro

Citește și: Ce schimbări fiscale intră în vigoare din noiembrie 2023. Unele salarii sunt amenințate cu scăderea

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Poșta Română va distribui cardurile, bazele de date au fost transmise de către Ministerul Educației, toate elementele de logistică din spatele acestei alimentări sunt în curs de realizare. Urmează o distribuție a cardurilor în perioada 10-20 octombrie. În perioada 20-27, ele vor fi alimentate”, a spus Adrian Câciu, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si