Close sidebar
Close sidebar

"O cearta lipsita de demnitate sfasie mandra familie regala a Romaniei". Scandalul de la Casa Regala ia amploare de la o zi la alta!

S-a ajuns la plangeri depuse la politie din partea familiei regale, dar si la mesaje pline de acuzatii. Ba, mai mult, intreaga intamplare nu a fost trecuta cu vederea nici de presa internationala! Mai multe publicatii din Europa, dar si de peste ocean, au scris despre incidentul provocat de nepotul fostului suveran.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dupa incidentul neplacut petrecut in urma cu 3 zile la resedinta din Elvetia, cand nepotul Regelui Mihai I a fost acuzat ca a incercat sa intre cu forta la bunicul lui, acum intregul incident se afla prima pagina a tabloidelor internationale. Cotidianul american, Washington Post, a scris ca incercarile fostului principe Nicolae de a-si vedea bunicul au facut-o pe propria mama sa-l renege. Mai mult, publicatia de peste ocean a catalogat intreaga situatie drept una nedemna.

"O cearta lipsita de demnitate sfasie mandra familie regala a Romaniei"

Ziarul elvetian La Cote a relatat despre incidentul violent petrecut marti la resedinta privata a Regelui Mihai si a mentionat ca politia a confirmat ca o ancheta este in desfasurare. O alta publicatie ce nu a trecut cu vederea scandalul de la Casa Regala a Romaniei este Tribune de Geneve. Cotidianul a scris ca fostul principe a plecat deja spre Anglia si ca are incredere in justitia elvetiana, iar onoarea sa va fi spalata.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In timp ce publicatii din intreaga lume intorc pe toate partile intregul scandal, nepotul Regelui Mihai continua sa posteze mesaje pe retele de socializare in care mentioneaza ca nu se va lasa defaimat, ca respecta valorile impuse de bunicul sau si este convins ca acesta ar vrea sa-l primeasca.

NICOLAE MEDFORTH MILLS- NEPOTUL REGELUI MIHAI I: Cunoscandu-l atat de bine, nu cred ca el este cel care a decis ca noi sa nu ne mai vedem.

Dimpotriva, stiu ca si-ar fi dorit mult. Nici macar in perioada exilului, noi, bunic si nepot, nu am fost despartiti si amandoi am pretuit aceasta legatura de sange."

In acest context delicat, Casa Regala a publicat ordinea de succesiune pentru a arata negru pe alb ca nepotul regelui a fost exclus de pe lista.

Ordinea de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este
1.

ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei;
2. ASR Principesa Elena a Romaniei;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a Romaniei;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a Romaniei.

Conducerea coalitiei de guvernare vrea sa ofere casei regale aproximativ aceleasi drepturi si beneficii ca fostii sefi de stat. Principesa Margareta si sotul ei ar urma sa beneficieze, printre altele, de o indemnizatie lunara, o masina si paza permanenta de la SPP. Sediul Casei Regale va ramane la Palatul Elisabeta, iar familia va putea beneficia de 20 de angajati. Spre diferenta, un fost sef de stat are dreptul la doar 2 salariati. Parlamentarii urmeaza sa dezbata propunerea legislativa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI