O clinică rusă de oftalmologie, numită Omicron, vrea să interzică OMS utilizarea numelui pentru noua variantă de coronavirus.

Clinica vrea să interzică utilizarea numelui Omicron

Alexandr Padar, fondatorul reţelei de clinici de oftalmologie ruse Omicron, vrea să interzică Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii dreptul de a folosi acest nume pentru noua variantă de coronavirus, a informat joi postul de radio Govorit Moskva, citat de EFE.

„Acest nume este o marcă înregistrată(...), asocierea sa cu noua variantă de COVID-19 dăunează reputaţiei companiei", a asigurat Padar, potrivit Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Ultima oră. Ministerul Sănătății anunță o "suspiciune înaltă pentru varianta Omicron" în cazul a doi români reveniți din Africa de Sud

Clinica are 11 filiale în întreaga țară

„Este puţin probabil ca familia sau prietenii să vrea să meargă la o clinică cu acest nume",  a explicat Padar în caz că cineva va muri de Omicron.

Omul de afaceri rus intenționează să depună o plângere în justiţie împotriva OMS, potrivit postului Govorit Moskva.

Prima clinică Omicron a fost deschisă în oraşul siberian Novokuzneţk, în 2015. Clinica de oftalmologie are 11 filiale în întreaga ţară.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment despre noua tulpină Omicron. "Nu vom fi evitați". Ce spune ministrul despre "obligativitatea" vaccinării în UE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si