In articol:
- Studiul anterior, care a publicat date în ianuarie, a utilizat o doză mai mare a medicamentelor şi a redus riscul de spitalizare cu 70%
- Skovronsky precizează că terapia combinată cu anticorpi oferă o protecţie mai mare faţă de noile tulpini ale COVID-19
Acesta este al doilea studiu, de stadiu târziu, care demonstreazăcă terapia care constă în combinarea a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, poate fi eficientă în tratarea cazurilor uşoare şi moderate de COVID-19.
Studiul anterior, care a publicat date în ianuarie, a utilizat o doză mai mare a medicamentelor şi a redus riscul de spitalizare cu 70%
”Mă aştept ca aceste date să continue să ducă la o utilizare mai mare a anticorpilor. Există puţine alte boli la care avem medicamente care să ofere un beneficiu atât de mare”, a afirmat Daniel Skovronsky, director ştiinţific la Eli Lilly.
Autorităţile de reglementare americane au autorizat în februarie această terapie combinată, pentru pacienţii cu Covid-19 cu vârste de peste 12 ani care prezintă un risc ridicat să dezvolte complicaţii grave.
Astfel, autorităţile de reglementare europene şi-au dat acordul pentru folosirea acestei terapii cu anticorpi în luna martie.
Statele Unite au convenit în februarie achiziţia a minimum 100.000 de doze din acest tratament combinat.
Autorităţile de reglementare au autorizat anul trecut utilizarea simplă a bamlanivimab anti-Covid-19, iar guvernul SUA a convenit cumpărarea a aproape 1,5 milioane de doze.
Skovronsky precizează că terapia combinată cu anticorpi oferă o protecţie mai mare faţă de noile tulpini ale COVID-19
O noua variantă a Coronavirusului, descoperită prima oară în Marea Britanie a infectat pacienţi în majoritatea statelor americane şi este aşteptată că devină tulpina dominantă în SUA.
Citeste si: Situația cazurilor de COVID-19 în școli: încă 376 de elevi confirmaţi pozitiv