OANA IANCU, farmacist: Banalul ceai de sunatoare pot dauna femeilor care iau anticonceptionale, fiinda interactioneaza si n-o sa mai aiba acelasi efect anticonceptionalul respectiv.

Dr. CARMEN ORBAN, medic primar ATI: Un medicament aflat in combinatie cu un alt medicament poate sa nu mai aiba efectul scontat, sa nu mai aibva aceeasi actiune.

Retineti ca si grefrutul trebuie taiat de pe lista, atunci cand inghititi medicamente pentru colesterol sau antitusive. Motivul? Sucul acestei citrice incetineste procesul de metabolizare a doctoriei si accentueaza aparitia efectelor adverse.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Sunt zeci de tipuri de antibiotice si tot atatea tpuri de analgezice, care trebuie sa ne faca bine. In cazul in care le luam dupa ureche, fara avizul medicului sau farmacistului, ne pot imbolnavi serios.

Nu putini sunt cei care intra in farmacie, cumpara medicamente si pleaca, fara a asculta recomandarile specialistului.

OANA IANCU, farmacist: In cazul aspirinei pot aparea chiar hemoragiile digestive.

Dr. CARMEN ORBAN, medic primar ATI: Banalul paracetamol luat in doza mare poate sa duca la insuficienta hepatica, care poate fi fatala.

Si asta nu e tot! Multe dintre doctoriile pe care si le autoadministreaza mai ales bolnavii care sufera de afectiuni cronice pot avea consecinte devastatoare.

OANA IANCU, farmacist: Luate intr-o concentratie necorespunzatoare si mai mult decat se recomanda, pot duce la afectiuni de natura gastrica, hepatica, chiar si renala.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si