Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii Secţiei 4 Rurală Medgidia au fost sesizaţi de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că ar fi găsit un nou-născut în curtea locuinţei sale din comuna Castelu.

A vrut să scape de bebelușul său

Se pare că,  dorindu-și să scape de copilul ei nou-născut, femeia a încercat să denunțe la numărul unic de urgență 112 faptul că acesta a găsit un copil în curtea sa, dar nu îi aparține ei.

Citeste si: Medicii unei maternități din Buzău, acuzați de o tânără mămică ce și-a pierdut copilul înainte de a naște

“La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana apelantă, o femeie de 38 de ani, precun şi copilul, care se afla într-o pungă, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Conform primelor cercetări, s-a stabilit faptul că femeia în cauză este mama fetiţei nou-născute”, a transmis IPJ Constanţa.

Constănțeanca se va alege cu un dosar penal

Citeste si: A fugit din spital cu bebelușul bolnav

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În cauză poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele femeii din județul Constanța pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi continuă cercetările pentru a lămuri întreaga situaţie.

Din păcate, la noi în țară, și nu numai, apar din ce în ce mai multe cazuri de abandon al copiilor nou-născuți, iar acest lucru este unul îngrijorător. Numărul copiilor părăsiți în maternități și unități sanitare a scăzut în primele trei luni ale acestui an cu 28, aproximativ 21%, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, la 106 copii. 

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a anunțat că dintre copiii abandonați, 83 au fost părăsiți în maternități, 21 în secțiile de pediatrie și doi au fost lăsați în alte secții ale spitalelor. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si