Terenul pe care a funcționat în trecut o discotecă a devenit acum spațiu de rugăciune. Părintele Nicolae Chilcos se îngrijește de mai bine de 10 de ani de enoriașii români din zona Siciliei. Acesta a povestit în emisiunea Departe de România despre călătoria sa în Italia. Mai mult, el a povestit câte eforturi face să-și ridice o biserică în Sicilia și cum sărbătoresc românii sărbătorile pascale.

Preotul spune că tradițiile sunt diferite în toate zonele

”Ei nu găsesc mari diferențe. Și știți care lucru cel mai frumos? Că deși vin din toate colțurile țării și tradițiile sunt atât de diferite între marile zone, dar câteodată sunt diferite și din în două sate vecine așa este. Totuși ei se găsesc împreună, nu găsesc mari diferențe. Mă gândesc acuma la cât de frumos este faptul că își aduc coșuri cu pască, cu cozonac, împodobite cu prosoape tradiționale care mai de care mai frumoase. Și după slujba Învierii ieșim. Avem un spatiu acolo unde organizăm agapele frățești și pun pe masă toate coșurile și stăm împreună, le bine cuvântăm și apoi gustăm din ele înainte să ajungem acasă", spune părintele Nicolae Chilcos. 

Nicolae Chilcos

Nicolae Chilcos

[Sursa foto: Știri Diaspora]

"Acum să spun dacă ne lipsește ceva de acasă? Ne lipsesc mormintele părinților, ne lipsesc mormintele fraților, pentru unii, a copiilor. Acolo unde în noaptea de Paște te duci și ai comuniune și cu ei, aprinzând o lumânare, și ei pentru tine, devin vii, comunici cu ei, vorbești cu ei.

Ne lipsesc casele părinte, părintești, ne lipsesc părinții, ne lipsesc frații, ne lipsesc prietenii, ne lipsesc locurile dragi. Pentru că sunt locurile copilăriei noastre. Dar Dumnezeu ne-a binecuvântat!”, a mai explicat părintele.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Duminica Tomii 2023. Ce nu este bine să faci în prima duminică după Paşte?

Mai mult, el a vorbit despre locul pe care l-a cumpărat pentru a ridica o biserică.

”Am cumpărat aici un loc, un loc oarecare. În trecut era discotecă, restaurant, bar, pizzerie. Iată, dacă în alte zone și în alte religii bisericile se transformă în muzee, în discoteci, în locuri nu tocmai sacramentale, noi am luat un loc total din altă zonă a vieții omului și l-am adus la stadiul de lăcaș de cult. Acum slujim practic biserica noastră. Spațiul liturgic este tocmai spațiul în care era discoteca, se dansa. Și am chemat pe preasfințitul părinte episcop și am binecuvântat locul respectiv dinainte să-l cumpărăm. Era un loc părăsit de mulți ani, l-am curățat, l-am amenajat, am chemat pe părintele episcop la binecuvântat și abia apoi am făcut demersuri”, a povestit Nicolae Chilcos.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Atunci când oamenii își deschid inima. Noi nu îi convingem pe oameni de ce să vină la biserică.

Frumusețea cântărilor liturghiei bisericii, frumusețea, harul pe care D-zeu li-l dă, li-l dăruiește. Atunci când ei își deschid inima, ei se simt biruit, cuceriți de această dragoste a Ortodoxiei, a frumuseții Ortodoxiei și îi face să se simtă acasă, chiar dacă le lipsesc anumite lucruri",  a mai spus părintele Nicolae Chilcos în  emisiunea Departe de România, difuzată pe ȘtiriDiaspora și DCNews. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si