În școlile din România agresiunile de orice fel par a fi la ordinea zilei. Ele nu se manifestă doar între elevi, ci și între profesori și elevi.

De data aceasta, o fată a fost umilită și amenințată de diriginta sa în fața întregii clase. Întâmplarea șocantă a fost povestită chiar de unul dintre părinții fetei pe Facebook, într-un grup dedicat părinților elevilor din România.

Citește și: VIDEO- Bătut de colegi și aruncat în tomberon- Afirmațiile la adresa unui elev din Bacău, care se crede că ar fi fost persecutat la școală

„M-a sunat plângând de la școală”

Părintele își începe postarea prin a specifica faptul că al său copil este o fată de 14 ani și care este în prezent în clasa a 8-a. Părintele fetei susține că este o copilă liniștită și că mereu a fost felicitat de profesorii ei pentru educația excepțională pe care i-a oferit-o elevei.

Citește și: VIDEO- Elevul de 15 ani care a hărțuit și băgat cu capul în toaletă doi copii a fost reținut

„Săptămâna trecută, doamna dirigintă a adus-o în față clasei cu telefonul personal

 fără nicio explicație, a pus-o să-l deblocheze și a citit, în voie și după bunul plac, fără acordul meu sau al copilului, conversațiile pe care colegii fetei mele le au pe un grup al clasei (sunt toți elevii din clasa în acel grup), un grup pe care îl au din clasa a 2-a, creat de copilul meu, în care ei se exprimă liber, nefiind nici un adult în grup.
Printre alte discuții (bârfe interne, cum le numesc ei) mai sunt și mesaje de amenințare între ei, înjurături și răutăți reciproce.

Citește și: O copilă de 12 ani a murit, după ce a acceptat o provocare de pe Tiktok. Totul s-a întâmplat în timpul unui live: „Dacă nu faci asta, nu faci parte din grup”

Copilul meu m-a sunat plângând de la școală, ascunsă în baia școlii, după ora cu doamna dirigintă, spunându-mi că o să fie cercetată de poliție și că va răspunde penal în fața legii, că tulburările de comportament ale unui coleg de clasă care înainte cu o zi a vandalizat un dulap în școală cu o foarfecă ascuțită în mână și care a amenințat că îi va face rău copilului meu și altei fete din clasă sunt datorită ei, pentru că nu a controlat acest grup”, a menționat părintele fetei pe grupul de Facebook „Părinții elevilor din România”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cine este profesoara care își trimitea elevele dezbrăcate la iubitul ei de 50 de ani

„Stătea în față clasei în picioare, în fața tuturor”

Diriginta a început să amenințe în clasă că toți elevii vor plăti pentru cele întâmplate și că principala vinovată este chiar fata părintelui care a redactat întâmplarea.

„Copilul meu stătea în față clasei în picioare, în fața tuturor, rușinată, simțindu-se că un gândac (aceste au fost cuvintele ei), cu lacrimi în ochi își cerea iertare, doamna profesor care acuza

și amenința pe toată lumea, dar în special pe ea, acesta este scenariu pe care toți copilașii din clasa l-au susținut și în fața directoarei școlii”

Citește și: Două surori minore din Botoșani au fost agresate de propriul tată. Una dintre fete a fost agresată și de unul dintre colegii acestuia

„A menționat că este foarte bine că ea plânge și suferă”

Diriginta, fără urmă de regret, i-a spus părintelui fetei umilite că este foarte bine că plânge și suferă deoarece asta ar însemna că este conștientă de gravitatea situației. 

„Am făcut plângere cu număr de înregistrare către doamna director care a pus toate părțile implicate față în față și a concluzionat că se exagerează și că are termen 30 zile pentru soluționare.

Citește și: Anchetă într-o școală din Vaslui, după ce un copil de 7 ani a fost bătut de un învățător pentru că nu știa tabla înmulțirii

Ieri, într-o discuție privată între fata mea și doamna profesoară de română, în pauză de după ora de Limba Romană, doamna profesor, colega doamnei dirigintă, i-a spus fetei mele că exagerează cu acuzațiile și să-i mulțumească doamnei diriginte că nu a raportat la poliție acest grup. Că doamna dirigintă îi poate face rău dacă dorește”, a mai adăugat mama fetei pe grupul de Facebook.

Citește și: Acuzații grave la o școală din Suceava. O învățătoare ar fi bătut un copil de 7 ani. Femeia neagă totul, dar băiatul a avut nevoie de îngrijiri medicale: „Mi-a dat un pumn în spate, nu mai puteam să suflu”

Ce spun ceilalți părinți în comentarii

Secțiunea de comentarii este plină de părinți care empatizează cu mama fetei umilite. Foarte mulți dintre ei consideră că la mijloc este un abuz. Unii dintre cei care și-au exprimat părerea sunt și ei profesori.

Citește și: VIDEO- Imagini incredibile. Uși în loc de ferestre la o școală din județul Suceava

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Sunt profesoară și dirigintă, însă nu cred că am dreptul să verific telefonul elevilor mei. Îmi imaginez câte discuții pot purta ei, în privat, sau cât se amuză pe seama profesorilor și nu numai. Copiii nu trebuie umiliți, ci mai degrabă trebuie învățați cum să se exprime chiar și în convorbirile private. Atât avem voie să facem. E strict opinia mea”, a menționat profesoara.

Citește și: Pedeapsa primită de o profesoară care a lovit un elev cu palma

„Este o formă clară de abuz și bullying din partea dirigintei care își depășește grav atribuțiile, dar și de încercare de manipulate și intimidate din partea profesoarei de română. Interveniți, va rog, cât mai ferm, pe toate canalele posibile! Așa ceva nu trebuie trecut cu vederea, ignorat sau acceptat. Copilul dumneavoastră are nevoie să vadă că îi sunt respectate drepturile și integritatea, iar când asta nu se întâmplă, părințîi îl susțîn! Învață în felul asta să se protejeze, să își susțînă propriile drepturi. E un moment perfect că să o învățați cum se face asta”, a menționat altcineva.

Citește și: Telefoanele vor fi interzise la școală. Țara care a luat această decizie

Acestea sunt doar câteva dintre ideile așternute în secțiunea de comentarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si