Adolescenta în vârstă de 15 ani locuia în comuna Tăcuta din județul Vaslui și ieșise din izolare în urmă cu aproximativ o săptămână. Miercuri seara, acesteia i s-a făcut rău și a fost nevoită să se prezinte la cabinetul medicului de familie, unde a fost însoțită de mama sa.

După efectuarea unu scurt control, medicul de familie a sesizat că saturația oxigenului în sânge al minorei este de doar 80%, așa că a cerut intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spitalul din Vaslui.

Citeste si: Descoperire macabră pe Centura Bucureștiului: un cadavru care prezintă leziuni traumatice la membre şi lipsa unei porţiuni din scalp a fost găsit

Medicii nu au reușit să o readucă la viață pe adolescentă

Inițial, a fost trimisă o mașină a serviciului de Ambulanță, însă, atunci când echipajul medical a observat că starea de sănătate a adolescentei se înrăutățește, au solicitat de urgență și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă. 

Cu toate că medicii i-au acordat cu toate îngrijirile necesare, fata a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor efosrturilor depuse, fata nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii fiind nevoiți să declare decesul.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a precizat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru  vremeanouă.ro.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Trupul fără viață al fetei de 15 ani a fost transportat la medicină legală, pentru a se stabili cu exactitate care este cauza decesului.

Citeste si: O femeie a decedat după ce medicii au refuzat să-i facă avort: „Au sânge pe mâini”

Un alt elev s-a stins din viață sub ochii neputincioși ai colegilor, în Dorohoi

Acest eveniment tragic a avut loc la doar câteva zile după ce un tânăr în vârstă de 20 de ani s-a stis din viață în camera de cămin, după ce ieșise din izolare. Băiatul studia la Școala Specială Profesională Ion Pilat din Dorohoi  și ieșise de 24 de ore din izolare, după ce a stat timp de 7 zile, fiind diagnosticat pozitiv la COVID 19.

Citeste si: Tragedie într-o sală de clasă. Un elev s-a stins din viață chiar sub ochii colegilor la o zi după ce ieșise din carantină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si