Misterioasa corabie, descoperită în adâncuri, a blocat lucările de extindere a plajei din Eforie de Sud mai bine de 4 luni. Muncitorii au fost nevoiți să aștepte avizul dat de Ministerul Culturii pentru conservarea epavei. Abia recent, instituția a dat undă verde săpăturilor arheologice.

Citește și: Plajele vor fi pregătite să primească turiștii de la 1 mai. Ce a transmis administrația plajelor

Cercetarea corabiei vechi de aproape 200 de ani se va face pe uscat, într-un perimetru delimitat de constructori.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marius Stamat, șef de șantier: ”Se aduce plaja la nivelul final cu excepția zonei împrejmuite, de săptămâna viitoare se vor monta niște pereți astfel încât să creeze acea incintă din care să scoată nisipul și apa, ajungând la aproape trei metri jumate sub punctul în care ne aflăm acum, la epavă.”

În ciuda întârzierii în procesul de reamenajare și extindere, turiștii sunt entuziasmați de efortul depus de autorități.

Oamenii abia așteaptă începutul lunii iunie, pentru a se bucura de nisipul fierbinte al litoralului.

Plajele din Eforie Sud vor avea o lățime de 140 de metri

La finalul lucărilor, plajele din Eforie Sud vor avea o lățime de până la 140 de metri. Lucrările de reamenajare a litoralului din stațiune au început în urmă cu doi ani și sunt realizate exclusiv cu fonduri europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si