Close sidebar
Close sidebar

O face toata lumea, dar putini stiu care e semnifcatia. Preotii ne explica de ce se ciocnesc oua de Paste .

De Paste, la romani, pe langa mersul la biserica si prepararea produselor din carne de miel sau coacerea cozonacului, printre traditiile de baza se afla si ciocnitul oualor. Oul este asociat in general creatiei, iar oul de Pasti il simbolieaza pe Iisus in mormant. Coaja oului este piatra mormantului din care Iisus a iesit inviind, iar ciocnirea oualor semnifica deschiderea Sfantului Mormant si invierea.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Semnificatia adevarata o oualor de Paşte este aceasta a oualor roşii, care amintesc de sangele lui Hristos, sange cu care, iata, noi ne impartaşim. Şi ciocnirea oualor, in care noi salutam cu Hristos a inviat!  si Adevarat a inviat!, semnifica deschiderea mormantului din care a inviat Hristos”, explica preotul Marian Vatamanescu, citat de digi24.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Potrivit tradiţiei, Maica Domnului, care venise sa-şi planga fiul rastignit, a aşezat langa cruce un coş cu oua. Acestea s-au inroşit de la sangele care picura din ranile lui Iisus. De atunci, in amintirea rastignirii, femeile vopsesc oua in preajma Paştelui.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI