Close sidebar
Close sidebar

O familie de refugiați ucraineni au ajuns la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”

O familie de refugiați ucraineni și-a găsit adăpost în mănăstirea de călugări Sihăstria, locuind printre ei până când, într-o zi, se va putea întoarce din nou acasă. Irina a venit din Harkiv alături de cea mai bună prietenă a sa, cu copiii lor, și cu soacra.

Alexandra Costea,

O familie de refugiați ucraineni au ajuns la mănăstirea de la Sihăstria: ”M-am rugat pentru Putin”

[Sursa foto: BBC]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La Sihăstria, familia de ucraineni se roagă pentru președintele rus Vladimir Putin și a învață să nu-l urască.

”Sunt sigură că mănăstirea ne-a ales pe noi. Dumnezeu ne-a ales. Dumnezeu ne-a adus aici ca să ne protejeze”, a declarat Irina, într-un interviu pentru BBC.

Citeste si: Vladimir Putin, mai "iubit" ca niciodată de ruși. Se bucură de "susținerea absolută" a populației

Irina a fost profesoară de limba engleză în Harkiv. Din cauza invaziei rusești, femeia și-a părăsit țara împreună cu copiii, cu cea mai bună prietenă, care și-a adus și ea copiii săi, dar și cu soacra.

”Îmi place jobul meu, îmi plac elevii mei și dacă mă văd aș vrea să le spun: Bună! Nu vă faceți griji! Totul va fi bine.

Vom învinge”.

Citeste si: Care este motivul pentru care Roman Abramovici participă la negocierile de pace. Ce rol are oligarhul rus în conflictul dintre Rusia și Ucraina

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Femeii îi este foarte greu să vorbească despre bebelușul ei, Hordiy. Nu poate să fie prezentă atunci când soțul îi vorbește copilului, pentru că plânge tot timpul. Bărbatul nu își poate îmbrățișa și săruta copilul.

Durrea îi e oarecum alinată pentru că băiețelul nu înțelege întreaga situație și este un copil fericit.

Citeste si: Protest la Varșovia: Pereții exteriori ai Ambasadei Rusiei vandalizate cu urme de „sânge”- FOTO

Când îi este foarte greu și foarte dor de casă, Irina merge în mașină. Paharul din care a băut soțul ei înainte de război și mirosul îi aduce aminte de viața ei dinainte de a fi plecat din Ucraina.

Irina: ”M-am rugat pentru Putin. Îmi doresc să înceteze să ne omoare copiii în Ucraina”

,,Uneori vin aici (în mașină- n.r.) doar ca să miros. E mirosul soțului meu, mirosul casei mele”, a povestit cu lacrimi în ochi Irina.

Citeste si: Anonymous face public un ordin secret emis de Ministerul Apărării din Rusia

Irina, copiii, prietena și soacra sa se roagă în mănăstirea Sihăstria alături de toți credincioșii care vin în biserică. Se roagă pentru Ucraina și pentru terminarea războiului.

”Ne rugăm pentru Ucraina, ne rugăm pentru familiile noastre, pentru soții noștri. Doar aici, la mănăstire, am încetat să urăsc. Duminica trecută chiar m-am rugat pentru Putin. M-am rugat să devină înțelept. Îmi doresc să înceteze să ne omoare copiii în Ucraina”, a mai spus Irina.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, discuție cu președintele Zelenski. Ce au stabilit cei doi șefi de stat

Speranța e cea care o face să meargă mai departe în fiecare zi.

”În fiecare zi sper că poate mâine se va opri războiul și ne vom întoarce acasă. Poate poimâine se va opri. Dar cu adevărat, am încetat să mai credem că se va opri curând”, a afirmat Irina.

Citeste si: Un oligarh rus se vaită că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din cauza sancțiunilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI