Close sidebar
Close sidebar

O familie de români din Irlanda de Nord trăiește un adevărat coșmar. Mai mulți adolescenţi au aruncat cu pietre şi dovleci spre locuința lor

Membrii unei familii de români din Irlanda de Nord trăiesc un adevărat coșmar. Și-au acuzat vecinii de rasism în urma atacurilor repetate asupra casei lor. Un grup de adolescenţi a fi aruncat cu pietre şi dovleci spre casă.

Alexandra Costea,

O familie de români din Irlanda de Nord trăiește un adevărat coșmar. Mai mulți adolescenţi au aruncat cu pietre şi dovleci spre locuința lor

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Florentina Dimache este românca stabilită, împreună cu familia sa, în oraşul Portdown din regiunea Armagh, Irlanda de Nord. Aceasta a declarat pentru BBC că cel mai recent atac asupra locuinței sale a avut loc sâmbătă seara.

Florentina Dimache, o româncă stabilita în Irlanda de Nord

[Sursa foto: BBC]

Citeste si: Accident grav în Italia. O întreagă familie de români și-a pierdut viața

Românca povestește că s-a mutat în Irlanda de Nord alături de ceilalţi membri ai familiei pentru a munci. Astfel și-ar putea permite un trai mai bun pentru ei şi copiii lor. De când s-au mutat, românii trăiesc un adevărat coșmar. Casa în care stau a devenit însă un loc în care nu se mai simt siguri, fiind periodic terorizaţi de atacurile nejustificate ale vecinilor.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Oamenii legii susțin că românii nu ar fi făcut nimic care să poată justifica în vreun fel acţiunile vecinilor, familia fiind ţinta atacurilor ,,pur şi simplu din cauza naţionalităţii lor".

Citeste si: Accident cumplit lângă Buftea. Doi oameni au murit pe loc, patru copii au fost răniți

O familie de români, ținta atacurilor rasiste

Florentina Dimache este mama a doi copii și susține că tot ceea ce îşi doreşte este să poată locui în siguranţă în casa în care s-au mutat.

,, Este foarte greu. Am venit aici doar pentru a munci şi pentru fiica mea. Îi place să fim aici, dar acum este foarte tristă şi îmi spune mereu să ne întoarcem în România, pentru că nu mai simte că vrea să rămână aici", a mai spus femeia.

Florentina a descris cum aproape 20 de adolescenţi s-au adunat în faţa locuinței sale, sâmbătă seara.

Aceștia au început să lovească, fără motiv,  în uşa casei. Românca a declarat că în trecut, uşa locuinței, a fost distrusă de vecini din cauza loviturilor repetate.,, Am dormit pe podea pentru că uşa nu puea fi încuiată. Trebuie să îmi duc copiii la etaj pentru a fi protejaţi", a povestit femeia.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Poliţiştii care se ocupă de acest caz declară că familia de români nu este singura ţintă a atacurilor. Mai mulţi locuitori din aceași zonă au avut, conform lor, parte de acelaşi tratament.  ,,Aceşti tineri s-au decis să vizeze locuitorii comunităţii în atacuri asupra locuinţelor lor. Suntem de părere că nimeni nu ar trebui să decidă unde ar putea locui cineva în funcţie de rasă sau religie. Vorbim aici despre ură", au precizat oamenii legii.

Autoritățile au făcut un apel către membrii comunității, sfâtuindu-i să ştie în permanenţă unde le sunt copiii şi mai ales de cine sunt însoţiţi.

Citeste si: Declarații șocante în cazul fetiței de 10 ani din Tulcea, însărcinată în luna a cincea: ,,Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI