Deputatul USR Tudor Pop a relatat despre situația unei familii de bucureșteni unde s-a confirmat un caz de COVID-19 și care a ajuns din această cauză într-o situație absurdă, datorită haosului general legat de testarea pentru coronavirus.  

Au făcut economie la teste și nu au mai luat probe de la tată!

”Caz real:

Familie din București, mama, tată, fiică (26 de de ani).

Mama în categoria de risc, probleme cu inima, hipertensiune, tatăl, fiica, ok.

Sâmbătă apel la Salvare, tensiune foarte mare la mamă și insuficiență respiratorie pe acest fond. Vine echipajul, o întreabă dacă a călătorit recent în străinătate, răspunsul e da, 10 – 14 februarie Franța. Echipajul leagă informația de problemele respiratorii și decid să meargă la Matei Balș.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Până aici, toate bune. Cei trei ajung la Matei Balș, unde mama întreabă dacă soțul și fiica pot fi de asemenea testați, având în vedere că locuiesc împreună. I se spune că da, dar apoi medicii se răzgândesc.

Se testează doar mama și fiica. Tatăl, nu, argumentul fiind că e suficient să fie testată mama, pentru a știi dacă tatăl e pozitiv sau negativ. Mama nu a fost investigata cardiologic, deși valoarea mare a tensiunii arteriale era principala ei problema; spitalul Colentina, la câțiva pași, are secție de cardiologie, iar mama e clar în categoria vulnerabilă, de risc. Pleacă toți trei acasă.

Li s-a intezis să iasă din casă, deși mama e cardiacă. Tatăl tot nu știe dacă e infectat

Luni (ieri) vin rezultatele de la DSP via SMS. Aici lucrurile se complică într-un mod aproape kafkian. Mama e negativă dar contact cu fiica, fiica e pozitiv, tatăl e netestat. Primesc telefon că urmează să vină o salvare să o ia pe fiică să o ducă la spital. Fiica însă nu are simptome. Trec mai bine de 24 de ore, nimic. Între timp, cei trei rămân în izolare și caută un medic cardiolog pentru mama. Dar pentru că sunt în izolare nu pot merge la doctor.
Dintre toți trei, doar fiica a lucrat de acasă în ultimele 16 zile. Părinții au fost nevoiți să meargă la serviciu. Deci sursa nu prea are cum să fie fiica. Pe de altă parte, doar ea e confirmată pozitiv.

O posibilitate e ca mama să fie fals negativ. Dar nu știm asta, pentru că nu a fost retestată. Iar tatăl, după spusele medicului, merge pe diagnosticul mamei, deși nu e obligatoriu să fie așa. Iată o încurcătură ”frumoasă”. Ideal ar fi fost să fie toți trei testați. Iată un alt motiv pentru care avem nevoie de anchete epidemiologice extinse, nu de economie de eprubete și teste de laborator.

Ce e de făcut?

În mod clar, testele ar trebui refăcute.

Iar cazurile de genul asta, mama vulnerabilă, fiica asimptomatică ar trebui monitorizate și investigate la domiciului de echipe de medici și voluntari.

Citeste si: Doctorul a rupt tăcerea. Ce se întâmplă la Spitalul Suceava. „Ni se dădea o singură mască”

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ce te faci dacă ai tensiunea mare și suspiciune de Covid19? Te testează de SARS-CoV-2 și pleci în izolare sperând sa îți scadă tensiunea? E foarte greu să vă imaginați stresul prin care trece acum această familie”, a scris deputatul Tudor Pop pe contul lui de socializare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si