O întreagă familie de români din Italia a reuși să obțină cetățenie italiană pentru fiecare membru în parte. Mai exact, este vorba despre tată, mamă şi cei 12 copii ai lor. Edilul Leonio Milan nu a stat deloc pe gânduri după ce a evaluat caracteristicile familiei de români.

Citeste si: Mama Andreei, românca dispărută de 4 luni în Italia, declarații neașteptate: "Aveți curaj să vorbiți și să spuneți adevărul!"

Joi, 7 iulie 2022, la orele dimineții a avut loc ceremonia în sediul municipalității, unde primarul le-a oferit cetățenie italiană tatălui român, în vârstă de 39 de ani, a soției sale, în vârstă de 37 de ani, și a celor 12 copii ai acestora.

Primarul italian are doar vorbe de laudă la adresa familiei de români

  „Onisim Bizu și soția sa Oana sunt de origine română”, a deschis ceremonia primarul Milan.

„Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am decis să dau cetățenia tuturor? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiană, copiii lor au văzut lumina pe pământ italian și toți învață. Unii în Itis, unii în liceu, până la cei mici care merg la grădiniță. Acest tânăr cuplu a încercat mereu să crească și să se perfecționeze”, 

a  continuat edilul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Fenomene meteo extreme în Europa. Italia a fost lovită de o grindină uriașă

Românul în vârstă de 39 de ani este angajat în domeniul construcțiilor, acolo unde și-a început ucenicia ca muncitor, devenind în cele din urmă un expert zidar. Ambiția bărbatului nu s-a oprit aici.  „Își dorea absolut să-și îmbunătățească poziția”, povestește cu drag primarul.

„Așa că a depus mult efort și cu mult sacrificiu a urmat școala serală până la obținerea diplomei. Acum este un maistru foarte căutat”. Oricine îl cunoaște bine pe edilul din Mansuè, provincia Treviso știe că acesta nu este un om indulgent. Primarul a fost comandantul carabinierilor, este un om pentru care valorile, respectul pentru reguli și onestitatea sunt pe primul loc. Prin urmare,  „atribuirea cetățeniei italiene familiei de români trebuie citită în această lumină”, a relatat jpresa locală.

Leonio Milan, primarul din Mansuè: „Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”

„Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”, a anunțat primarul.  „Ar fi trebuit să-i vezi pe copiii pe care i-am primit în primărie. Înalt educați, erau cei care țineau în brațe pe cei mai mici, cei care își țineau de mână fratele sau sora.

Niciodată părinții lor nu au fost nevoiți să-și facă griji pentru ei. Această familie este de religie creștină evanghelică, la fel și mai multe familii din Europa de Est care locuiesc în municipiul nostru”.

Citeste si: Europa ar putea rămâne fără acces la cele mai utilizate rețele de socializare. Când se va întâmpla asta

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În urmă cu câțiva ani, administrația a acordat permisiunea ca o hală în zona de producție să fie folosită ca biserică evanghelică. Prezența industriilor care oferă locuri de muncă și case cu chirii încă accesibile a făcut din Mansuè un municipiu atractiv pentru migranți. Conform datelor furnizate de Fundația Moressa în urmă cu câțiva ani, Mansuè are 18,5% din cetățeni străini, adică 936 din 5.064 de locuitori.

Citeste si: Povestea emoționantă a doi îndrăgostiți din Italia. S-au căsătorit pe patul de spital după ce bărbatul a suferit un stop cardiac


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si