Fata s-a îmbolnăvit pe 16 februarie, acuzând simptome de febră, cu temperaturi de 39 de grade Celsius, durere de gât și tuse.

Citește și: Crește numărul infecțiilor respiratorii. INSP a publicat raportul privind cazurile de gripă în perioada 6-12 februarie

Ea a fost inițial îngrijită de serviciul sanitar local, însă starea de sănătate s-a înrăutățit., fiind transferată ulterior la Spitalul Naţional de Pediatrie din Phnom Penh.

"La 21 februarie medicul i-a prelevat probe pentru diagnostic la Institutul Naţional de Sănătate Publică, iar rezultatele au sosit la 22 februarie, confirmând că era pozitivă la gripa aviară H5N1; între timp fata a decedat", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Citește și: Un virus descoperit în Danemarca poate ucide bacteriile rezistente la antibiotice

Locuitorii nu ar trebui să atingă păsări domestice bolnave sau moarte, iar dacă suspectează că au fost infectați trebuie să se prezinte la medic.
Virusul gripei aviare H5N1 se răspândeşte în mod obişnuit între păsări, în special în cazul celor din crescătorii, însă uneori se poate transmite de la păsări la oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Epidemie de scabie confirmată la un centru pentru persoane cu handicap din Prahova

Epidemie de scabie confirmată la un centru pentru persoane cu handicap din Prahova

Zeci de persoane cu handicap internate într-un centru al DGASPC Prahova au fost diagnosticate cu scabie. Directorul DGASPC a reacționat. 20 de  pacienți cu handicap, internați într-un centru socio-medical al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au fost diagnosticaţi cu scabie. 

Din primele informații, boala ar fi fost adusă de ruda unui pacient  internat în centru DGASPC

Citește și:  Bilanț coronavirus: în ultima săptămână au fost confirmate 3.200 de cazuri noi de infectare

20 de pacienți, din cei 120, internați la Centrul de recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap de la Călineşti au fost diagnosticați cu scabie.

”  Sunt izolaţi, beneficiază de tratament medical, facem dezinfectări zilnice, am adus saltele din alte centre, iar hainele au un circuit separat.

Este un medic la centru care a dispus toate măsurile de separare şi încercăm să prevenim răspândirea la ceilalţi beneficiari  ”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă.

Citește și: Informații despre virusul Marburg. A fost depistat în două țări și nu există tratament

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si