Close sidebar
Close sidebar

O femeie a ajuns la spital cu dureri de cap și s-a trezit fără amintirile din ultimii 30 de ani: „Mi-au spus că dacă până acum nu am reușit să-mi reamintesc lucruri, nici nu voi mai reuși”

Viața unei femei s-a schimbat radical în doar câteva ore, după ce aceasta a ajuns la spital cu dureri de cap și vederea încețoșată.

Ana-Maria Costea,

Femeia a rămas fără amintirile pe care le avea din ultimii 30 de ani.

[Sursa foto: UNILAD]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie din Louisiana, Kim Denicola, a ajuns la spital, într-o zi din luna octombrie a anului 2018, având dureri de cap severe. Cu toate acestea, nu știa un lucru. Viața sa urma să se schimbe radical.

Femeia a primit îngrijirile medicale necesare din partea personalului medical, după ce a experimentat o vedere încețoșată, însă în acel moment nimeni nu putea spune că se întâmplă ceva absolut neobișnuit.

Doar atunci când femeia s-a trezit în unitatea de primiri urgențe, la distanță de mai multe ore, medicii aveau să afle că se confruntă, de fapt, cu un caz foarte complicat, poate cel mai complicat din întreaga lor carieră medicală.

Medicii se tem că femeia nu-și va putea recăpăta amintirile niciodată.

[Sursa foto: UNILAD]

Kim Denicola nu mai știa ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani

Femeia, pe când avea 56 de ani, a susținut pentru prima dată că nu își mai amintește absolut nimic din ultimii 30 de ani ai săi de viață. 

Aceasta credea că este o adolescentă și că trăiește în anii '80 atunci când s-a trezit în salonul spitalului. Kim nu își amintea nici că s-a căsătorit cu soțul său și nici că a dat naștere celor doi copii pe care îi au împreună.

Citește și: Exclusiv! Cât de important este Crăciunul pentru Medeea Marinescu. Marea actriță a povestit despre cele mai frumoase trăiri de sărbători: ”Eram fericiți”

„Am pierdut multe Crăciunuri. Este incredibil pentru mine, așa cum probabil este și pentru alte persoane”, a declarat ea într-un interviu pentru WAFB, potrivit UNILAD.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Atunci când s-a trezit prima dată, femeia a fost uimită de invenția calculatoarelor și a internetului.

Kim Denicola și-a amintit atunci când o asistentă a întrebat-o: „Știi ce zi este azi, în ce an te afli?”

„Da, în 1980”, a fost răspunsul dat de Kim Denicola.

Atunci când s-a trezit prima dată, femeia a fost uimită de invenția calculatoarelor și a internetului.

[Sursa foto: UNILAD]

„Televizoarele sunt inteligente acum. Televizorul pe care mi-l amintesc era doar o cutie care stătea lipită de perete și trebuia să ne ridicăm mereu pentru a schimba postul”, a mai spus ea.

După întreaga experiență medicală trăită, femeia a fost ulterior diagnosticată cu „amnezie extinsă”, cunoscută în întreaga lume ca „amnezie globală tranzitorie” (AGT).

Femeia riscă să nu își mai poată recupera amintirile niciodată

Potrivit National Library of Medicine, amnezia globală tranzitorie apare adesea în timpul perioadelor de activitate foarte intensă, din cauza evenimentelor care aduc stres major. 

La distanță de 5 ani, femeia nu și-a recuperat nicio amintire din ultimii 30 de ani, iar acum medicii se tem că, probabil, nici nu va mai reuși vreodată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Kim Denicola încearcă să-și amintească lucruri prin intermediul fotografiilor și poveștilor.

[Sursa foto: UNILAD]

Citește și: Mesaje pentru Ajunul Crăciunului 2023: Urări și felicitări pentru 24 decembrie

„Mi-au spus că dacă până acum nu am reușit, atunci cel mai probabil nici nu voi reuși”, a spus ea în cadrul interviului.

Prin intermediul afecțiunii sale, ea s-a reîndrăgostit de soțul său, iar în ceea ce îi privește pe copiii săi, femeia încearcă să țină pasul cu dezvoltarea lor prin poveștile și fotografiile lor.

„Poate că mi-am pierdut amintirile, dar știi ce? Ne putem crea altele noi”, a mai spus ea presei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI