Cu doar câteva săptămâni în urmă, femeia a mers la spitalul Sant'Anna din Torino, plângându-se de dureri abdominale și senzația de greutate. Aflase că avea un chist ovarian de 7 cm, aparent benign, încă din 2019.

În timp, s-a obișnuit cu durerea pelviană cronică și a neglijat controalele medicale periodice pe care ar fi trebuit să le facă.

Citește și: Doi adolescenți de 15 ani au fost reținuți pentru tâlhărie, lovire și distrugere

Cu toate acestea, medicii de la spitalul Sant'Anna au descoperit o masă pelviană extrem de mare, cu dimensiuni maxime de aproximativ 40 cm.

Femeia avea o tumoare care cântărea aproximativ 19 kilograme

„Trebuie să luăm în considerare că dimensiunile normale ale unui ovar sunt de aproximativ 2 până la 4 cm și cântăresc între 5 și 10 grame. Aceasta oferă o idee mai bună despre cât de enormă era masa tumorală”, au explicat reprezentanții spitalului Sant'Anna din Torino.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Femeia a fost internată de urgență și echipa medicală, condusă de dr. Saverio Danese, directorul secției de Ginecologie și Obstetrică 4 de la spitalul Sant’Anna, a efectuat investigații imagistice și serologice care au confirmat originea ovariană a leziunii. S-a hotărât să se recurgă la intervenția chirurgicală.

Citește și: Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul lui Cosmin, studentul găsit mort pe podea în camera de cămin din București. Ce a postat pe Facebook înainte să moară

Cu succes, s-a efectuat intervenția chirurgicală de îndepărtare a masei tumorale de 19 kg.

„Tehnica folosită a fost laparotomia standard, deoarece pentru astfel de dimensiuni și volum este singura care permite îndepărtarea completă și sigură a tumorii”, au mai precizat medicii de la Spitalul Sant’Anna.

Care este rata de supraviețuire în cazurile de acest fel

În cazul în care boala este diagnosticată și tratată la timp, când cancerul nu a depășit încă ovarul, rata de supraviețuire după 5 ani este de 90%.

Citește și: Premieră într-o închisoare din Italia! Fetița unei românce a fost botezată acolo unde mama ei este privată de libertate

Cu toate acestea, din cauza simptomelor vagi care sunt greu de detectat în stadiile incipiente ale bolii, doar 19% dintre toate cazurile sunt descoperite la început. În cazul în care cancerul ovarian este diagnosticat în stadiul III sau mai târziu, rata de supraviețuire scade semnificativ, ajungând până la 29%.

Citește și: Ce a pățit polițista de 44 de ani care a întreținut relații amoroase cu bărbatul "vulnerabil" pe care trebuia să-l păzească


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si