Marta, o femeie din Torino, în vârstă de 55 de ani a dorit să-și ia viața, după ce nu mai suporta durerea pierderii fiului său. Deși avea un soț iubitor și o familia întreagă lângă ea, femeia nu și-a mai dorit să trăiască fără copilul său.

Soțul Martei, înștiințat de spital printr-un mail

Astfel, pe data de 12 octombrie aceasta a decis să meargă într-un centru medical din Elveția, aflat la 15 minute de inima orașului Basel, acolo unde a solicitat moartea asistată.

Din păcate, nimeni din familie nu știa ce urma să se întâmple, iar soțul Martei a fost anunțat, abia după ce aceasta nu mai avea suflare.

"Soția mea era zguduită de pierderea fiului nostru și urma un tratament. Am alertat unitatea și am primit un mesaj care a ajuns în spam cu mențiunea faptului că ea a decedat", a mărturisit îndurerat bărbatul.

Moarte asistată Elveția

O femeie care și-a pierdut copilul a apelat la moartea asistată.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Caz șocant în Oradea! Două femei și două fetițe au ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru tratarea scabiei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Femeia avea un prestigios loc de muncă în domeniul științific la Torino. Totodată, ea nu avea nicio problemă de sănătate, spre deosebire de majoritatea persoanelor care se adresează clinicilor de sinucidere asistată. Cu trei luni înainte de evenimentul tragic, familia Martei aflase că aceasta luase legătura cu clinica și încercase, în zadar, să vorbească cu un manager.

Fiul său murise din cauza unei boli degenerative, iar în cele din urmă ea a fost convinsă să urmeze o terapie, în urma căreia trebuia să se simtă mult mai bine.

Ultimul mesaj transmis de Marta, înainte să moară

Cu o oră înainte de a muri, Marta îi trimisese un mesaj avocatului ei. Acolo i-a spus și care ar fi dorința ei cea mai mare.

  "Vă rog să mergeți acasă, să deconectați utilitățile, să donați hainele mele în scopuri caritabile și să încredințați urna cu cenușa fiului nostru soțului meu", a scris femeia. Pentru că nu a dat de partenerul Martei, avocatul a depus o cerere de dispariție.

Moarte asistată Elveția

Un bărbat a fost anunțat prin mail de moartea soției sale.

[Sursa foto: iStock]

"Nu mi s-a permis să văd corpul înainte de incinerare. Am primit acasă urna cu cenușa ei și un amărât de certificat de deces pe care nu sunt indicate cauzele”, a spus în cele din urmă bărbatul distrus de durere.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si