In articol:
- Prinsă cu droguri la Parlament înainte de interviul de angajare
- Gabriela Firea vrea să țină tinerii departe de droguri printr-o aplicație
În urma controlului de securitate, tânăra care venise la un interviu de angajare la Palatul Parlamentului a fost oprită. Aceasta a fost dusă la audieri pentru a se stabili dacă țigara conținea droguri sau doar tutun.
Prinsă cu droguri la Parlament înainte de interviul de angajare
Femeia a fost dusă la audieri și se fac cercetări pentru a se stabili daca țigara conținea droguri sau doar tutun.
Conform reprezentanților Camerei Deputaților, la punctul de acces A3S2 din Palatul Parlamentului s-a prezentat o persoană care a fost oprită, suspectându-se că deținea substanțe interzise.
Citește și: O adolescentă ar putea să nu mai meargă niciodată după ce a abuzat de „gazul de râs”
Poliția Capitalei a transmis că: „La data de 17 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar fi avut asupra sa o ţigară, confecţionată manual.
Gabriela Firea vrea să țină tinerii departe de droguri printr-o aplicație
Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat într-o postare pe Facebook că lucrează la o aplicație care să îi consilieze pe tineri cu privire la consumul de droguri.
Gabriela Firea, ministrul Familiei, spune că se lucrează la o aplicație mobilă care să informeze și să consilieze tinerii în privința drogurilor.
Rețelele de droguri sunt depistate din ce în ce mai des în rândul tinerilor sau în școli, iar cu această aplicație se dorește o informare cu privire la ce înseamnă consumul de droguri și ce efecte pot avea acestea.
Citește și: Mai multe persoane sunt acuzate de faptul că ar fi introdus droguri în penitenciare
”Pericolul la care sunt supuși în fiecare zi elevii, liceenii sau studenții este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenție în această situație limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susține prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri”, a afirmat Gabriela Firea.
Secretarul de stat din Ministerul Educației a anunțat că și-a propus să formeze 40 de profesori pe lună pentru depistarea elevilor consumatori de substanțe interzise.
”România a devenit clar o țară de consum și asta nu trebuie să ne spună statisticile, pentru că fenomenul îl vedem zilnic, în școli, în trafic, în cluburi, la scările de bloc și în parcuri. Fenomenul, așa cum ați formulat întrebarea, într-adevăr pare că nu poate fi controlat. Dar dacă instituțiile s-ar apleca puțin mai mult asupra acestui lucru, cred că am putea interveni în diminuarea acestor probleme generate de consumul de droguri care, la propriu, ucid tineri”, a declarat pentru G4Media George Drăgan, președintele Asociației ”Tomis Antidrog”. Tinerii n-ar trebui să-și lase nici băuturile nesupravegheate când se întâlnesc la petreceri sau în locuri aglomerate, crede George Drăgan.