O femeie a murit, iar un bărbat este în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat, într-un beci
Tragedie la Tulcea. O femeie a murit după ce s-a intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat din beciul casei. O altă persoană, un bărbat de 85 de ani, a ajuns în stare gravă la spital după acest eveniment.
O femeie de 74 de ani și un bărbat de 85 de ani au fost găsiți în stare de inconștiență, fiind căzuți în beciul casei, în Tulcea. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și unul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.
Cei doi s-au intoxicat cu bioxidul de carbon provenit de la mustul fermentat, potrivit autorităților.
O femeie a murit după ce s-a intoxicat cu bioxid de carbon de la mustul fermentat
Cele două persoane, un bărbat de 85 de ani ți o femeie de 74 de ani, au fost extrase din beci și predate echipajelor medicale. Potrivit ISU Tulcea, ambele persoane se aflau în stare de inconștiență.
Un bărbat de 85 de ani și o femeie de 74 de ani au fost scoși în stare gravă dintr-un beci, după ce s-au intoxicat cu bioxid de carbon provenit de la mustul fermentat, în Tulcea.
„Bărbatul a fost transportat la spital. Acesta respira, însă era inconștient”, a transmis ISU Tulcea.
În schimb, în cazul femeii, salvatorii au aplicat manevre de resuscitare, însă acestea nu au dat rezultate. Femeia de 74 de ani a fost declarată decedată de către medicul SAJ Tulcea.
Recomandările pompierilor: „Pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon”
După acest eveniment, pompierii le recomandă oamenilor să fie prudenți pentru a evita cazurile de intoxicație cu bioxid de carbon acumulat în beciuri.
„Nu se permite intrarea în încăperi în care vinul fermentează, dacă nu există ventilație corespunzatoare. Dacă mergeți în astfel de încăperi, anunțați pe cineva, iar dacă suspectați că deja există o victimă, nu mergeți după ea pentru că vă expuneți pericolului. Indicat este să apelați după ajutor, sunând la 112.
Mai mult, sunt susceptibili de a se intoxica în beciurile unde fermentează vinul, cei cu probleme respiratorii și cardiace", potrivit ISU Tulcea.