In articol:
Medicii au fost puși în fața unei situații inedite! O femeie în vârstă de 50 de ani din Toronto s-a prezentat la spital cu stări de rău, fiind dezorientată și slăbită. Se simțea atât de rău încât a leșinat din senin și s-a lovit la cap de blatul din bucătărie în timp ce le făcea de mâncare copiilor ei.
În momentul în care a ajuns la unitatea medicală, doctorii au observat că respirația femeii mirosea a alcool, chiar dacă spunea că nu a pus nici măcar un strop de băutură în gură. A durat doi ani până când femeia a aflat ce se petrece cu adevărat cu ea.
„Ea și-a vizitat medicul de familie iar și iar și a mers la camera de gardă de șapte ori în decurs de 2 ani”,
Citește și: VIDEO Stresul termic umple camerele de gardă! Tot mai mulți români se trezesc bolnavi
Femeia avea atât de mult alcool în sânge încât viața îi era pusă în pericol
După ce i-au făcut investigații, medicii au descoperit că femeia avea un nivel uriaș de alcool în sânge, de 62 de milimoli pe litru, în condițiile în care cantitatea normală este de sub 2 milimoli.
Abia după șapte vizite la medic, femeia a fost diagnosticată cu sindromul auto-brewery, cunoscut și sub denumirea de sindromul fermentației intestinale. Această afecțiune este foarte rară și presupune ca bacteriile și ciupercile din tractul gastrointestinal transformă carbohidrații din alimentele obișnuite în etanol.
„Majoritatea pacienților au fost considerați ca „băutori ascunși” sau cu probleme de comportament înainte de diagnostic”, a precizat Dr. Fahad Malik, gastroenterolog în New York, care a mai spus că are 30 de pacienți care suferă de această tulburare.
Citește și: O familie din Cluj, găsită fără suflare în curtea casei! Ce le-a adus sfârșitul celor 3 oameni