Familia unei paciente din Botoșani îi acuză pe medici că au refuzat să o trateze din cauza greutății sale. Mai mult decât atât, cadrele medicale i-ar fi adresat jigniri femeii supraponderale.

Femeia, care cântărește 240 de kilograme, a ajuns la spital, după ce a căzut și s-a lovit la genunchi. Deși pare o situație banală, ea a fost internată abia după 12 ore de așteptare.

Citește și: Blocuri si spitale fara apa calda

Se pare că spitalul unde a fost dusă femeia nu este echipat cu paturi speciale, care să o susțină pe femeie la greutatea sa. 

„Semnați că moare sau ce?”

Familia femeii a avut parte de clipe de coșmar la spital. Un dialog între familie și medicul de gardă scoate la iveală o atitudine jignitoare la adresa pacientei.

„- Acasă nu v-aţi ocupat de ea şi acum faceţi mofturi la spital. 

 - Doamna doctor, nu este vorba că nu ne-am ocupat acasă. 

 - Semnaţi că moare sau ce? Sa o iau acasă că moare?

 - Nu moare acum, când o să dea Domnul!”

Citește și: Virusuri necunoscute în scutecele bebelușilor. Care este explicația oamenilor de știință?

Femeia, în vârstă de 59 de ani, suferă de obezitate morbidă și acuza dureri de picior, după ce a căzut în casă. Apropiaţii bolnavei acuză medicii că au refuzat să o trateze din cauza greutăţii. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Când am ajuns la spital, doamna doctor nici n-a venit s-o vadă. Nici măcar s-o consulte, absolut nimic. La un moment dat, a venit pe hol şi-mi spune: doamnă, ne pare rău, nu avem ce să-i mai facem, trebuia adusă mai de mult”, a spus cumnata femeii, pentru observatornews.ro

Citește și: Descoperire macabră la un spital din Slatina! Un pacient a fost găsit mort după ce s-a aruncat de la etajul 3

Nici în alte spitale din zonă nu era dorită pacienta, din același motiv.

Ei au zis că nu are ce să facă aici, du-o acasă. Zic, eu acasă n-o duc. Eu am adus-o la spital, trebuie să rămână la spital. I-a făcut nişte poze, a sunat la Botoşani, la Iaşi. Nu poate s-o primească nimeni. Motivul- că nu sunt paturi”, a spus fiul femeii.

Transferul pacientei la un alt spital nu a fost posibil.

S-a tentat transferul la Spitalul Judeţean Botoşani şi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava, lucru care nu s-a putut realiza”, a spus managerul spitalului din Dorohoi.

Citește și: Scene de coșmar în Dej! O femeie a ajuns la Psihiatrie după ce a făcut scandal și a aruncat cu cuțite de la geam

Femeia a fost internată după 12 ore de așteptare

Pacienta obeză a fost ținută pe mai multe saltele până când medicii i-au improvizat un pat potrivit pentru greutatea ei.

O altă discuție halucinantă, între familie și medicul de gardă, scoate la iveală golurile sistemului de sănătate din România.

„-  Eu nu pot să aduc salteaua de la mine de acasă. 

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

- Dar nu este vorba de saltea.

- Şi nici pat nu am pentru greutate. 

- Este vorba că trebuie să o trimiteţi undeva unde există condiţii” 

Citește și: EXCLUSIV: Cât de gravă este tulburarea bipolară, boala de care suferea jurnalista Iulia Marin?/ Mihai Știrbu: ”Încă mă recuperez. Nu aș mai putea rezista presiunii din redacțiile de presă”

Ce spune managerul spitalului

Problema majoră care s-a pus la dumneaei, din cauza greutății de peste 200 de kilograme, a fost în privinţa investigaţiilor radiologice şi CT-ul, care nu au putut fi efectuate în spitalul nostru, deşi ambele aparate sunt funcţionale”, a spus managerul spitalului.

Managerul spitalului a demerat o anchetă pentru a verifica modul în care s-au purtat doctorii cu pacienta.

Citește și: Două transplaturi de cord au fost făcute în doar două zile la Târgu Mureș

„Am discutat personal cu familia, parţial le dau dreptate apropo de comportamentul unei colege", a precizat el.

Pacienta se află în afara oricărui pericol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si