Pe data de 28 septembrie, familia unei femei de 76 de ani care a fost declarată în moarte cerebrală a decis să doneze organele ei. Din păcate, nu s-au găsit potențiali receptorii pentru transplant în Bulgaria, în lumina stării de sănătate a donatoarei.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un copil de doar 2 anișori. A fost sfâșiat de pibull-ul familiei. Băiețelul ieșise din curte ca să-și recupereze mingea

Prin intermediul unei colaborări între Agenția Executivă de Supraveghere Medicală și Agenția Națională de Transplant din România, ficatul și rinichii au fost oferiți autorităților române, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Viețile a trei români au fost salvate de o bulgăroaică. Familia a decis să-i doneze organele

O femeie din Bulgaria le-a dat o nouă șansă la viață unor români. Donatoarea de organe, care se afla în stare cerebrală, le-a salvat viața celor trei pacienți

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Ministerul Sănătății și Agenția Executivă de Supraveghere Medicală doresc să își exprime sincerele condoleanțe familiei donatoarei și să le mulțumească pentru gestul lor umanitar. De asemenea, dorim să transmitem recunoștința noastră către echipele din instituțiile medicale implicate atât în procesul de donare, cât și în cel de transplantare.

Citește și: VIDEO- Cât zahăr conține un suc natural? Nutriționist: „Îndulcitorii sunt mult mai periculoși decât zahărul în sine”

La data de 8 septembrie 2023, conform datelor furnizate de agenție, 859 de cetățeni bulgari se află înregistrati pe liste de așteptare pentru proceduri de transplant. Mai exact, 797 de pacienți așteaptă un transplant de rinichi, 24 un transplant hepatic, 30 un transplant de inimă, 6 un transplant de plămâni, și 2 un transplant de intestin subțire.

În aceeași perioadă, au fost realizate 6 transplanturi hepatice, 2 transplanturi de inimă și, respectiv, 19 transplanturi de rinichi.

Citește și: VIDEO- Cum scăpăm de celulita de pe genunchi? „Procedura care dă rezultate de la prima ședință este radiofrecvența”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si