Close sidebar
Close sidebar

O femeie din judetul Neamt va deveni prima romanca beatificata de catre Papa!

O femeie din judetul Neamt va fi prima romanca pe care Biserica Catolica o va proclama Fericita, echivalentul unei sfinte in confesiunea ortodoxa. Veronica Antal va fi beatificata de Papa Francisc, pentru ca si-a aparat dragostea pentru Dumnezeu cu pretul vietii.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Veronica Antal s-a nascut cu dragostea mantuitorului in suflet. A venit pe lume la Nisiporesti, in judetul Neamt, in  1935. De mic copil si-a dorit sa se calugareasca, dar din cauza regimului comunist  care desfiintase aproape toate manastirile catolice, a putut face doar legamant de castitate. Isi petrecea tot timpul in rugaciune si cantari bisericesti.

La doar 23 de ani, Veronica a murit fulgerator. Intr-o zi, cand se intorcea de la biserica, un tanar a atacat-o si a incercat sa o batjocoreasca. Fata si-a aparat fecioria cu pretul vietii, iar individul a injunghiat-o.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dupa tragedie, oamenii au inceput sa vorbeasca despre ea ca despre o sfanta si o numeau Crinul Insangerat. In locul unde a fost ucisa se organizeaza an de an slujbe pe 24 august, ziua in care a fost ucisa.
Papa Francisc a semnat decretul prin care a recunoscut martiriul Veronicai Antal ,iar aceasta  va fi beatificata.Va fi prima femeie din Romania declarata Fericita de Biserica Catolica . 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI