Joanna Cox, o femeie de 38 de ani este supranumită „Frumoasa Adormită”. Aceasta doarme 22 de ore pe zi, iar în cele două ore rămase abia reușește să stea trează. Femeia este diagnosticată cu hipersomnie idiopatică în anul 2021. Afecțiunea rară de care suferă se manifestă somnolență diurnă extremă- ceea ce duce adesea la dificultăți de trezire și la senzația de "neliniște" și "ceață mentală" în puținele momente în care este trează.

Femeia mai spune că nu se simte niciodată odihnită, ba mai mult a adormit în locuri neobișnuite, la volanul unei mașini sau chiar în club.
Ea a mai relatat că dormit chiar și în timpul zborurilor și a ratat o vacanță în Spania cu fiicele sale Caitlin, 20 de ani, și Isabelle, 18 ani.

Citește și: Liliana a fost răpusă de o boală necruțătoare. Românca era celebră în Italia datorită dansurilor sale

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Sincer, îmi ruinează viața- sunt ca „frumoasa din pădurea adormită”. Nu pot fi trezită odată ce am adormit. Nu pot să lucrez, nu-mi pot face niciodată planuri pentru că nu știu dacă voi fi trează. Mă trezesc fără să știu ce zi este sau cât timp am dormit. Cea mai lungă perioadă în care am dormit o dată a fost de patru zile fără să mă trezesc, ceea ce a fost foarte înfricoșător.

Am dormit la întâlniri, la întâlniri cu prietenii și familia- am dormit chiar și în timpul unui zbor și am ratat vacanța în Spania. Este o afecțiune care te izolează social și îmi doresc cu adevărat ajutor.",  spune ea.

Joanna a dormit patru zile fără să se trezească

Joanna a ajuns la spital din cauza glicemiei scăzute, după ce a petrecut patru zile zile dormind fără să mănânce.


Simptomele acesteia au apărut încă din 2017, de când avea propria firmă de curățenie.

Citește și: Campanie umanitară pentru Daniela, copila care își trăiește primii ani din viață pe un pat de spital. O elevă licitează un tablou pentru a o salva, iar două profesoare de Educație Plastică și-au scos la licitație lucrările

„A început dintr-o dată, pur și simplu mă simțeam foarte obosită. La început, au crezut că este vorba de depresie și am fost trimisă la un specialist în sănătate mintală. Dar acest lucru a fost exclus pentru că nu aveam alte semne, în afară de oboseală. Am fost și la uns specialist ORL, în cazul în care o problemă cu sforăitul mi-ar fi afectat somnul. Am făcut o mulțime de teste, medicii au crezut că este vorba de o infecție, scleroză multiplă și chiar cancer la un moment dat. Nimeni nu a putut să mă diagnosticheze și în tot acest timp mă simțeam tot mai rău. În cele din urmă, a trebuit să renunț la locul de muncă prin 2019.", a mai relatat femeia.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Marele actor american William Hurt a murit la vârsta de 71 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si