In prima instanta, Marie-Carole Ciuntu, primar al acestui oras mediu (27.000 de locuitori) la nivel de departament, a fost achitata, in septembrie 2015, de Tribunalul Corectional de la Creteil.

Insa parintii celor cinci copii au facut apel, la fel ca si asociatia Romeurope, a carei cerere de a se constitui ca parte civila a fost respinsa.

Curtea de Apel a stabilit ca alesei nu-i este imputabila vreo fapta.

La sfarsitul lui 2014, o activista din cadrul asociatiei Romeurope s-a prezentat la primarie pentru a cere inscrierea a cinci copii romi. Ea afirma ca a primit "un refuz categoric de la cabinetul primarului".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ciuntu s-a aparat argumentand ca documentele justificative cu privire la domiciliu solicitate nu au fost furnizate de asociatie si a spus ca "peste zece copii romi" erau scolarizati la vremea respectiva in comuna.

Avocatul asociatiei, Jerome Karsenti, a apreciat, din contra, in prima instanta, ca un numar de copii romi au fost "exclusi voluntar din Republica, din cauza apartenentei lor etnice" si ca "a nega acest lucru in numele unor consideratii aproximative despre proba (inseamna) a nega evidenta".

Acuzata de "discriminare rasiala", o acuzatie extrem de rara la adresa unui edil potrivit mai multor asociatii, Ciuntu a declarat ca dosarul a fost "montat, politic".

Primarul a subliniat ca Jerome Karsenti, avocatul asociatiei, a fost consilier municipal in opozitie (PS) timp de doi ani.

"Daca m-ar fi sunat, s-ar fi rezolvat in urmatoarele ore", a declarat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si