O femeie de 37 de ani din Marea Britanie a avut o reacție adversă rară și ciudată după ce și-a făcut prima doză din vaccinul COVID-19.

Vicky Richardson, din Hampshire, Anglia s-a trezit a două zi după ce i-a fost injectat serul arătând ca „Omul elefant”. Potrivit specialiștilor, femeia a suferit o reacție alergică la vaccinul AstraZeneca.

Citeste si: Țara care nu a mai înregistrat decese din cauza COVID-19

Reacție rară după vaccinul AstraZeneca

Potrivit Daily Mail, femeia a avut inițial o stare asemănătoare mahmurelii, apoi, a doua zi dimineață, avea fața umflată și înroșită. A sunat la ambulanță, iar operatorul a sfătuit-o să meargă la spital.

Vicky Richardson a refuzat să meargă la spital, dar la sfatul mamei sale a mers la o unitate de primiri Urgențe și a fost tratată împotriva alergiei puternice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

După ce a luat steroizi timp de trei zile, fața femeii a revenit la normal și a putut să se întoarcă la muncă.

După această experiență ea își împărtășește povestea într-o încercare de a-i liniști pe englezii preocupați de vaccinare și îi îndeamnă să „aibă încredere în știință și în sistemul de sănătate” și să-și facă vaccinul.

Cu ce seruri vă puteți vaccina în cabinetele medicilor de familie

Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut o serie de declarații cu privire la vaccinarea anti-COVID din cabinetele medicilor de familie. Acesta a precizat și ce seruri vor fi folosite.

Cei peste 3.000 de medici de familie care s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID a populației vor începe, în primă fază, imunizarea cu vaccinurile de la Moderna și Johnson&Johnson, a anunțat joi seară, în cadrul unei emisiuni TV, coordonatorul campaniei.

Gheorghiță a adăugat că estimările inițiale arătau o intenție de 50-55% de înscriere în program.

„Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a mai spus el.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a completat că înțelege de ce medicii de familie pot fi reticenți la început: „Nu știi despre ce e vorba, sunt flacoane multidoză, există acest risc să irosești doze.

Până la urmă, le-am transmis colegilor că nu e nicio problemă dacă din zece doze vor folosi doar nouă și o doză se irosește. Sigură că printr-o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar ăsta nu e un motiv să nu începem vaccinarea”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si