Un copil de doar ani, care se juca într-o încăpere din casă liniștită a fost grav rănită, după ce un incendiu puternic a izbucnit din senin.

Fetița a fost transportată cu elicopterul la Secția de Pediatrie Botoșani

Incidentul șocant a avut loc în localitatea Slobozia, din Botoșani, iar micuța era singură acasă când s-a declanșat vâlvătaia. Din fericire, copila a fost salvată în ultimul moment de bunica sa, care a sunat imediat la 112.

Ea a fost adusă la Secția de Pediatrie Botoșani, de la Spitalul Orășenesc Săveni, de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. 

Aeronava a aterizat la Unitatea militară 01189 de pe strada Petru Rareș, unde fetița a fost dusă în siguranță de un echipaj de ambulanță. 

Incendiu casă Botoșani

O copilă de doi ani a fost grav rănită, după ce casa în care se afla a fost cuprinsă de un incendiu.

[Sursa foto: Gazeta de Botoșani]

Citește și: Timeea avea 24 de ani și era profesoară de română la Arad. Ea și sora ei au fost strivite de un buldozer care a căzut în mers de pe o platformă direct pe mașina lor

Focul s-a propagat rapid și în alte încăperi, astfel că odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat că ardeau bunurile din două camere, dar și o parte din tavanul casei. Ei au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești și cu o ambulanță SAJ.

Care este cauza izbucnirii incendiului devastator?

Cel mai probabil, incendiul ar fi pornit de la o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată, potrivit pompierilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, ISU Botoșani a venit și cu câteva recomandări.

”-Nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare, aragazuri sau aparate electrice aflate în funcțiune;

 -Nu lăsați la îndemâna copiilor recipiente cu substanțe inflamabile;

 -Păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;

Incendiu casă Botoșani

O casă din Botoșani a fost cuprinsă de un incendiu puternic.

[Sursa foto: Gazeta de Botoșani]

Citește și: Ce pedeapsă a primit bărbatul din Prahova care și-a ucis vecinul pentru o datorie de 2000 de lei. Individul și-a omorât în trecut și mama

 -Supravegheați lumânările, candelele sau aparatele cu flacără deschisă;

 -Nu folosiți mijloacele de încălzire deteriorate sau cu defecţiuni;

 -Înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si