O fetiță în vârstă de 2 ani, din localitatea Tudora, a ajuns la spital după ce a înghițit, din greșeală, o capsulă de detergent lichid. Totul s-a întâmplat seara trecută.

Mama copilei a sunat după ajutor la 112.

O fetiță de doi ani din Botoșani a ajuns la spital după ce a înghițit o capsulă de detergent lichid

O fetiță de doi ani din Botoșani a ajuns la spital după ce a înghițit o capsulă de detergent lichid

O fetiță de doi ani a înghițit o capsulă de detergent lichid

Un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD a ajuns la fața locului.

Copila de doi ani era în stare conștientă și a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.

„Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoşani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Pompierii recomandă părinților să prevină astfel de situații prin următoarele căi:

Citește și: VIDEO- Terorizați de șobolani. În București, șobolanii umblă pe străzi: "Sunt peste tot și pe față și pe spate șobolani, de atâta mizerie, nu se ocupă nimeni de ei"

▪️Păstrați substanțele toxice( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curatat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate).

▪️Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că sunt "bomboane" sau "dulceață".

Cei mici sunt curioși când vine vorba de lucruri noi. Din acest motiv specialiștii recomandă să fie supravegheați în permanență în special în primii ani de viață când vor să experimenteze cât mai multe lucruri. Când sunt mici, copiii au tendința de a duce la gură tot felul de obiecte pe care de cele mai multe ori le confundă cu mâncarea.

Citește și: VIDEO- Erori în lanț sau protecție cerută de sus. "Tânărul a fost oprit în două rânduri de polițiști, și nici pentru a doua oară, oamenii legii n-au verificat toate actele mașinii"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si