O firmă din București, care activează în domeniul imobiliar, finanțată în anul 2013 ar fi suspectă de finanțarea grupării teroriste Hezbollah. Motivul ar fi că SRL-ul "Collecting Bee" este înființat pe lângă un român, și de un cetățean libanez. Acesta ar fi condamnat pentru spălare de bani de autoritățile americane, informează Antena 3 CNN

Cum au aflat autoritățile din SUA de firma românească

Societate avea sediul într-un bloc din București, într-un apartament al unui român, asociat în firmă. Acesta a fost contactat, însă a negat vehement toate acuzațiile aduse.

"Am fost asociat prin prisma unor împrejurări. Am răspuns acolo unde trebuie și mai mult nu pot să vă spun. Vă rog să aveți în vedere că această companie nu a prejudiciat statul, nu a făcut nici o altă operațiune, așa cum se presupune, iar chiar persoana respectivă nu e direct implicată. S-a dovedit că nu e nimic, că altfel lucrurile erau mai complicate", a completat el pentru sursa citată.

Citește și: Palestinienii care locuiesc în România și românii susținători ai Palestinei au fost chemați la Poliție. Oamenii legii le sugerează „să respecte legea”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un apropiat al libanezeului, Nazem Said Ahmad, și-ar fi deschis afaceri în România. Cei doi ar fi foarte apropiați, fapt pentru care Ahmad l-ar fi împuternicit în afaceri cu imobiliare. 

Cine este Nazem Said Ahmad?

Nazem Said Ahmad este unul dintre principalii donatori ai Hezbollah, care le generează sume importante de bani teroriștilor din comerțul cu diamante și pietre prețioase. Serviciul de Securitate Diplomatică a Departamentului de Stat al SUA, a menționat faptul că Hezballah se folosește de Ahmad și de companiile sale pentru a spăla sume importante de bani destinați grupului terorist.

Încă din anul 2016, libanezul ar avea aceste implicații. Anterior, bărbatul ar fi condus afaceri în Belgia, tot pentru a furniza fonduri Hezbollah-ului. În momentul de față acesta și-ar fi investit toți banii pe care îi deținea în obiecte de artă valoroase, și chiar și-a deschis o galerie de artă în Beirut. În colecția sa se regăsesc inclusiv lucrări ale artiștilor Pablo Picasso și Andy Warhol.

Nazem Said Ahmad

Nazem Said Ahmad - libanez care a înființat un SRL în România, și care are implicații cu teroriștii Hezbollah

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citește și: O româncă din Gaza, cere ajutor disperat autorităților din țară: ” Nu găsesc pâine, nu găsesc lapte pentru fetița mea. Vă rog să-i ajutați pe copiii mei să trăiască”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În anul 2019, Ahmad a fost desemnat de Departamentul de Trezorerie al SUA drept un terorist global. Așadar, în acest context, SUA i-a blocat acestuia toate bunurile.

Justiția a ajuns că recompenseze cu suma de 10 milioane de dolari pe cei care au informații prețioase despre alimentarea grupării teroriste Hezbollah cu bani.

O rețea extinsă pe patru continente ar fi înființată în acest moment în beneficiul teroriștilor. Rețeaua implica 15 persoane și 32 de companii, conform autorităților americane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si