O fundație din Olanda a trimis două camioane de echipamente spitalului din Călărași
Camioanele trimise de fundația olandeză cuprind mobilier, dezinfectanți și alte materiale de protecție. Acestea au ajuns la spitalul din Călărași.
În cadrul unui parteneriat inițiat cu Stichting Kinderen In Nood, spitalul din Călărași beneficiază de mobilier, dezinfectanți și materiale de protecție.
„Parteneriatul inițiat cu Stichting Kinderen In Nood continuă. Astăzi, două camioane cu mobilier, dezinfectanți și alte materiale de protecție au sosit la Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian Călărași.
Citeste si: Valul de viroze a ajuns în spitale. Medicii spun că nu au vaccin împotriva pneumoniei
Mulțumim tuturor celor implicați!”, a precizat Bogdan Mihai, administrator public al județului Călărași, pe pagina sa de Facebook. Prima vizită a Fundaţiei Kinderen In Nood (Olanda) a avut loc acum doi ani, iar în acest timp spitalul a fost sprijinit de către aceasta, fiind îmbunătățite condițiile de cazare și confort din saloane.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cinci persoane au ajuns la spital, în urma unei explozii din Cluj-Napoca
Doctorii sunt îngrijorați de valul de viroze și pneumonii din spitale și spun că nu au vaccinuri împotriva lor. Specialiștii atrag atenția asupra imunității copiior, iar din această cauză mulți ajung la spital cu insuficiență respiratorie.
Citeste si: ”Alertă răpire copil” după dispariţia a doi frați minori din Argeș
Aceștia sunt îngrijorați de formele care apar în rândul preșcolarilor și celor din clasele primare. Spitalele se confruntă deja cu sute de cazuri, deși sezonul rece nu a venit încă.
Mulți dintre copiii ajunși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti prezintă forme severe.
Citeste si: Accident grav la Iași. Un microbuz în care se aflau 20 de persoane a intrat pe contrasens
"În cazul în care viroza care este dată de fapt de un virus se suprainfectează zona respectiva, adică plămânii şi apare si infecție bacteriană şi atunci spunem că se dezvoltă o pneumonie", a declarat Raluca Alexandu, purtător de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu".
Cei mai mulți dintre ei ajung la spital cu febră mare, tuse și insuficiență respiratorie.