Mai multe orașe din țară au fost afectate de furtuni noaptea trecută. Comuna Padina din Buzău a fost distrusă de rafale puternice de vânt. Meteorologii spun că aceste fenomene vor mai apărea și zilele următoare.

Citeste si: Avertizare ANM pentru mai bine de jumătate de țară! Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă

Zeci de copaci au fost distruși, acoperișul unei case a fost smuls, iar pereții unei case aflate în construcții au căzut.

Vântul puternic a rupt până și crucile dintr-un cimitir.

"Vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată, asta înseamnă că vor fi adverse torenţiale. Este posibil, în mod izolat să fie căderi de grindină şi vijelii. Se vor acumula cantităţi de apă însemnate, 25-35 l/mp", a spus Iulia Bărbulescu, meteorolog.

Citeste si: VIDEO- Valul de caniculă se extinde. Urmează patru zile de infern în aproape toată țara

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Zona montană se află sub cod portocaliu de vijelii până la ora 23. În aceste zone cantitățile de apă ar putea depăși 60 de litri/mp.

Disconfortul termic se va accentua, indicele temperatură- umezeală depăşind 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade.

Citeste si: VIDEO- Seceta extremă face mari probleme în România. Trei județe nu mai au apă pentru irigații/Anunțul făcut de ministrul Petre Daea

Avertizare ANM pentru mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai mute atenționări meteorologice de cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă. Mai bine de jumătate de țară va fi afectată!

Citeste si: VIDEO| Incendiu de vegetaţie în zona Piatra Arsă, între Sinaia şi Buşteni

În Carpații Meridionali și de Curbură meteorologii au transmis că vor exista perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...60 l/mp.

Citeste si:  Horoscop de weekend 30- 31 iulie 2022: Ce ne recomandă astrele? Mare atenţie!

Meteorologii au transmis mai apoi ca va intra în vigoare un Cod portocaliu și pentru județul Giurgiu, valabil între orele 17:20- 18:15.

Care sunt fenomenele meteorologice așteptate:  intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp

Județul Giurgiu: Giurgiu, Băneasa, Frătești, Oinacu, Stănești, Daia, Slobozia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si