Din pacate, fata hada a Romaniei se dezvaluie in cel mai crunt mod cu putinta... in spitale. Un episod revoltator s-a derulat la Spitalul Sfantul Pantelimon, unde o tanara a dat nastere pruncului in chinuri groaznice. Asta pentru ca lipsea anestezicul.

Tanara de 21 de ani ajuns ieri dupa amiaza la Spitalul de Urgenta Sfantul Pantelimon din capitala.

Intrase in travaliu, iar doctorul care i-a facut cezariana si-a dat seama ca ii lipseste anestezicul. A fost obligat sa-i administreze xilina, o substanta folosita de medicii stomatologi, si nu in cazul operatiilor grele. Cum anestezia nu a fost suficient de puternica, femeia a urlat ca din gura de sarpe pana cand l-a adus pe lume pe cel mic. 

"Banuiesc ca e dureros fara anestezic... Va dati seama. La un chiuretaj face fara anestezie si va dati seama ce simte o femeie... Dureri... Foarte mari", a declarat

Imediat dupa acest episod revoltator, sectia de obstetrica si ginecologie si-a oprit activitatea. Era ora 12 fix, cand incepea Ziua Nationala a Romaniei. Mai grav e ca nici simplele analize de hemograma nu s-au putut face nici macar in sectiile de terapie intensiva, deoarece spitalul nu a platit laboratorul de cateva luni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"N-au avut nu doar anestezic, le-au lipsit foarte multe materiale sanitare, medicamente de siguranta. Deja criza este si pe sectia de cardiologie. Si acolo sunt pacienti cu infarct si nu li se poate acorda toata asistenta medicala. Orice interventie chirurgicala care se poate face acolo este una cu risc", sustin reprezentantii Asociatiei Pacientilor din Romania, contactati de reporterii Stirilor Kanal D.

Si astazi au fost apartinatori care au umblat prin oras sa cumpere chiar si niste banale flacoane cu ser fiziologic.

Pentru conducerea spitalului situatia nu pare atat de grava. Printr-un sms, purtatorul de cuvant recunoaste ca unitatea medicala trece prin dificultati financiare si ca are datorii la furnizorii de medicamente si servicii medicale. Insa, pentru situatia ingrijoratoare din sala de operatie da vina pe medicul sef care a decis sa inchida sectia. N-ar fi stiut sa isi desfasoare activitatea, spun superiorii.

"Suntem bataie de joc. Daca nu dai cat trebuie, suntem considerati ultimii oameni, sa stiti. V-am spus. O sa ajungem sa ne luam zilele. Singuri!", spune o pacienta.

Spitalul Pantelimon nu e unul singur care duce lipsa de materiale sanitare si medicamente. Sunt cu duiumul in toata tara... si... in fata acestei crunte realitati... autoritatile aplica legea nepasarii si a tacerii.

"Sa lipseasca, sa existe o lipsa cronica de materiale sanitare si medicamente, iar pacientii sa duca fiecare... Va dati seama, este haos.

Din pacate, situatia e la fel de trista in mai multe spitale, nu doar la Pantelimon. Asa este, si eu am avertizat", a declarat, prin telefon, Vasile Barbu din cadrul Asociatiei Pacientilor din Romania.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Degeaba, insa, caci responsabilii isi paseaza vina de la unul la altul, in vreme ce romanii se sting fara speranta in spitale. In acest caz, Ministerul Sanatatii a transmis ca va face controale in toate spitalele din tara. Pana cand se va trece si la fapte, medicii parasesc sistemul, satui sa indure atatea lipsuri. In urma cu doua luni, doi neurochirugi de la Spitalul Colentina, Ionut Gobej si Dorin Bica, si-au dat demisia. Spuneau ca au fost nevoiti sa refuze zeci de operatii pe creieri pentru ca nu aveau materiale sanitare si medicamentele necesare unor astfel de interventii extrem de riscante.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si