- Ce-ai vazut acolo? Niste bufnite! Vin in fiecare zi ca sa le vad!

Cine isi ridica privirea din pamant n-are cum sa nu le vada. Multe cate frunza, bufnitele si-au gasit adapost in copacul din imagine, iar dupa masa, cand sunt mai plictisite, impart si catre trei o craca!

-Imi plac foarte mult si am inteles ca sunt intelepte si numele meu inseamna intelepciune. Cum te cheama pe tine? Sofia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Sunt simbolul intelepciunii, deci trebuie sa o luam ca atare, sa devenim mai intelepti. Sunt si la Casa de Asigurari de sanatate... Da, evident ca vor avea o sanatate de fier... Am vazut-o si pe a treia, dar n-am rabdare sa le numar pe toate!

S-aruncam o privire de-aproape: - bufnitele care si-au facut adapost aici nu apartin specii comune. Specialistii le numesc- ciufi de padure.

Ce cauta oare in centrul orasului?

- Banuiesc ca exista o sursa de hrana continua, permanenta, si de-asta stau aici.

Prof. Carmen Gache, Coordonator sucursala Iasi a Societatii Ornitologice Romane -  in interiorul oraselor microclimatul, temperatura sunt mai favorabile, si este mult mai usor sa procure hrana, unde sunt depozite de hrana sunt si soareci si aceste pasari vaneaza soareci.

Prof. Univ. Tudor Cozari, Institutul de Coologie a Academiei de Stiinte din Moldova  -  ei iubesc sa stea in grupuri de iarna dar se aduna intr-un spatiu unde ziua nu ii deranjeaza lumina.

Monalisa Artenie, purtator de cuvant CJAS Iasi -  Nu le vedem niciodata in anumita stare mai agresiva. Daca am putea sa urmarim si sa dam exemplul acestor pasari ar fi ideal pentru noi.

Daca cei mai multi ii admira, sunt si altii care ar vrea bufnitele alungate fiindca fac murdarie. Din pacate insa nemultumitii nu prea au de ales- ciufii de Padure sunt protejati prin lege.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si