Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a castigat procesul la Curtea de Apel Prahova prin care Vioricai Visan, femeia condamnata pe nedrept la 10 ani de inchisoare, i se recunoaste dreptul la pensie.

Potrivit deciziei instantei, la calculul pensiei Vioricai Visan va fi avuta in vedere, ca vechime in munca, si perioada in care ea s-a aflat in detentie ca urmare a unei grave erori judiciare, se arata intr-un comunicat de presa al FACIAS. 

Decizia Curtii de Apel Prahova este definitiva.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Viorica Visan a fost condamnata la 16 de inchisoare pentru o crima pe care n-a comis-o.

Viorica Visan a executat 10 ani apoi a fost achitata, statul roman recunoscand ca in cazul ei a fost vorba de o grava eroare judiciara. Viorica Visan a iesit din inchisoare in 2004, iar de atunci traieste dintr-o indemnizatie sociala de numai 400 de lei, asta dupa ce Casa de Pensii a refuzat sa ii ia in calcul, ca vechime in munca, perioada petrecuta in detentie (21.10.1994 – 08.10.2004).

"Dupa mai bine de 13 ani de procese, am reusit astazi sa obtinem in instanta pentru doamna Visan recunoasterea unui drept constitutional la care aceasta avea dreptul inca din anul 2004, drept incalcat de statul roman prin casele de pensii. Abuzul institutiilor statului roman in cazul Vioricai Visan este insa departe de a fi reparat!” a declarat avocatul FACIAS Raluca Andrei, reprezentantul doamnei Visan in acest dosar.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si