Acum, Alexuta are 13 ani si face atletism de performanta. Dar nu alearga doar pentru medalii, ci si ca sa stranga fonduri pentru cauze umanitare. Acum, copila are, ea insasi, nevoie de sprijin.  Tatal ei, singurul care aducea bani in familie, a murit, iar familia nu isi mai poate plati chiria.

Sora copilei, studenta la Drept si angajata cu jumatate de norma la un ONG, se lupta sa achite chiria.

Mama, bolnava, nu a reusit sa se angajeze, potrivit StirileTvr.

De cand tatal ei a murit, lumea Alexutei a fost data peste cap. El era cel care o ajuta sa isi indeplineasca visul de a ajunge medic veterinar. Fetita nu alearga doar pentru medalii, ci sa-i ajute pe cei in nevoie. A strans bani la crosuri si la maratoane pentru copiii bolnavi, pentru sutele de orfani de la Valea Plopului si pentru veterani. A fost voluntar in multe proiecte, inca de la 9 ani, cand si-a donat alocatia pe o jumatate de an pentru Padurea Copiilor din Teleorman.

Chiar daca acum ea insasi are nevoie de sprijin, Alexuta strange bani si pentru construirea unui spital oncologic. A daruit deja un borcan de monede.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alexuta a ajuns unul dintre simbolurile campaniei "CFR Daruieste", la care participa mii de angajati ai cailor ferate din toata tara. De cateva zile, toti se straduiesc sa le aduca bucurie de sarbatori celor aflati in nevoie.

Initiatorul, fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a mers si la Alexuta acasa, cu daruri de Craciun si cu invitatia de a se alatura initiativei.

 

Cu ajutor, Alexuta va continua sa alerge pentru un viitor frumos. si nu doar pentru ea.


Cei ce vor sa o ajute pe Alexuta o pot face donand in contul ING: RO72INGB0000999902799811

Titular cont Maria Popescu.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si