Situația este tot mai critică în multe localități din țară. Seceta nu distruge doar culturile oamenilor, ci îi lasă pe aceștia și fără apă în gospodării. Localnicii nu își mai pot uda culturile deja răpuse de secetă, nu mai au apă pentru animale, iar alții nu mai au apă nici de băut, fântânile fiind secate.

Citeste si: Prognoza meteo la mare pentru următoarele două săptămâni perioada 15-30 iulie 2022

În comuna Cucuteni din Iași, apa este adusă zilnic de către o cisternă a primăriei, de unde oamenii pot lua pentru băut și gătit.
„Este foarte dificil, ne este greu, avem copii, trebuie să spălăm. Iau pentru mâncare și pentru spălat rufele, este foarte greu, degeaba avem mașini de spălat, dacă nu avem apă. Așa spălăm la mână.", spune o localnică din Cucuteni, care vine zilnic să ia apă cu gălețile.

„Având în vedere că e secată, am scos lanțul, am scos tot, ca să nu fie problemă cu copiii. A scăzut la maxim, a scăzut cam cu 70% nivelul apelor din fântâni. Altele au secat de tot, altele mai au ceva, dar oricum apă nu este.”, adaugă Pamfilică Brânză, primarul comunei Cucuteni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Porumbeii mor pe capete în plină zi. Cadavrele păsărilor se prăbușesc pe străzi și în parcuri

Oamenii încearcă prin diferite modalități să își facă provizii de la o zi la alta.

Agricultorii spun că toata investiția făcută în această primăvară este pierdută, iar recoltele sunt compromise.

Până când va ploua din nou, cisterna primăriei rămâne o soluție pentru multe sate și comune.

Un lac din Iași a secat complet din cauza secetei. Acesta era folosit de către localnici pentru a da apă la animale sau pentru a uda culturile.

Citeste si: ANM a emis o nouă avertizare de caniculă. Urmează zile cu valori de peste 37 de grade

Nu doar lipsa apei din mai multe zone reprezintă o problemă pentru oameni, ci și incediile numeroase de vegetație, cauzate de temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultimele săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si