Puțin își mai amintesc azi de Sabina, ”fata cu bentiță tricoloră” din Covasna, care a fost în 2013 simbolul unor proteste în întreaga țară.

Se întâmpla când Sabina era elevă la liceul maghiar "Korosi Csoma Sandor" din Covasna. De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, fata s-a dus la școală purtând o bentiță tricoloră pe cap. A fost huiduită pe holurile liceului de colegii de etnie maghiară, dar au fost și mulți profesori care au apostrofat-o, printre care și diriginta ei.

Profesoara a certat-o pe fată pentru gestul ei și chiar i-a smuls bentița de pe cap.

Întâmplarea a fost povestită pe rețelele de socializare, prin intermediul cărora a devenit și virală, iar în scurt timp, Sabina a ajuns un simbol pentru proteste care au avut loc în întreaga țară. Tânăra a ajuns o adevărată vedetă pentru scurtă vreme, la doar 15 ani, toată lumea o admira, era invitată la emisiuni TV și a vorbit în fața mulțimilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum arată buletinul de vot pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale

Citeste si: Incredibil! Omul care s-a ascuns 33 de ani de comuniști. Cine este „Tarzan de România”

Din păcate, nu s-a întâmplat mai nimic la școala Sabinei! Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a făcut atunci o anchetă în liceu, iar diriginta Sabinei și directorul școlii au fost sancționați cu o amendă de 400 de lei.

Fata a continuat să învețe la liceul respectiv, pe care în 2016 l-a și terminat.

Anii au trecut, Sabina are acum 21 de ani a fost uitată de mulți cei care în urmă cu 6 ani o admirau, iar firea ei răzvrătită de atunci probabil că a păstrat-o doar pentru activitățile ei.

Sabina, ”fata cu bentiță tricoloră” din Covasna, s-a mutat în București

După ce a terminat liceul, Sabina s-a mutat în București. Aici locuiește de trei ani, fiind studentă la Academia de Studii Economice.  Acum poate să voteze, lucru pe care și-l dorea cu ardoare atunci când încă nu împlinise 18 ani, însă nu-și mai expune opțiunile politice atât de trașnant în public. 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si