A crezut că își ajută fiul dacă îl învoiește de la școală și îl ia cu o săptămână mai devreme. Femeia nu a ținut cont de regulile stricte din Germania în ceea ce privește școlarizarea obligatorie pentru elevi. 

Femeia și fiul ei au revenit în Germania din Târgu Mureș, moment în care au fost identificați de polițiștii de frontieră la aterizarea pe aeroportul Memmingen, potrivit stiridiaspora.ro. 

Citește și: Povestea impresionantă a lui Cat Janice, o mamă bolnavă de cancer. Ultima piesă lansată pentru fiul său a devenit virală în întreaga lume

Descoperirea autorităților în timpul controlului

În timpul controlului de pe aeroport, oamenii legii au descoperit că vacanța oficială din Germania nu era aceeași cu perioada pe care elevul a petrecut-o în afara țării.

Elevul nu mai mersese la școală de pe 5 februarie, cu o săptămână înainte ca vacanța să înceapă în mod oficial în landul Bavaria.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru a „scuza” neprezentarea la școală a fiului ei, femeia a anunțat profesorii că băiatul este bolnav, dar din nefericire pentru ea planul nu a mers așa cum și-a imaginat.

Citește și: O mamă româncă a mulțumit în genunchi instanței pentru condamnarea celor care i-au mutilat fiul pe viață. Cine sunt „Frații Koala”?

Mama în vârstă de 31 de ani trebuie acum să plătească acum amenda primită, care ar putea ajunge chiar și la 1.000

de euro, potrivit legislației germane. 

Este cunoscut faptul că autoritățile germane sunt exigente când vine vorba de școala obligatorie. La finalul anului trecut, o româncă în vârstă de 45 de ani nu a putut să părăsească țara cu fiica sa de 13 ani din cauza faptului că fiica sa ar fi absentat de la ore.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru că femeia nu a anunțat în prealabil faptul că fiica sa nu va fi la cursuri. Cele două se îmbarcau într-un avion care urma să aterizeze la Iași.

Citește și: Decizie crucială luată de Banca Națională. Ce riscuri și incertitudini anunță BNR

Femeia le-a recunoscut polițiștilor că nu are o permisiune din partea școlii pentru absentarea fiicei sale pe care o declarase bolnavă pentru efectuarea călătoriei. Sancționată contravențional de autorități, femeia a anunțat ulterior conducerea școlii unde învăța fiica sa și după toate procedurile finalizate cele două și-au putut continua călătoria în România. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si