Potrivit instanței, bebelușul de doar 11 luni nu a rezistat gesturilor mult prea bruște ale mamei.

Tatăl sare în apărarea femeii

Tatăl bebelușului îi ia apărarea femeii și spune că era foarte obosită şi a legănat copilul cu ”prea multă energie”, sperând că aşa va adormi mai repede.

Citește și: O femeie a fost mințită timp de 11 ani de propriul său iubit că este polițist. Ea a aflat adevărul abia la finalul relației, iar bărbatul a început s-o hărțuiască

Judecătorii au admis că femeia nu și-a ucis copilul în mod intenționat, însă ce a făcut a dus totuși la decesul lui.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Iniţial, femeia a fost condamnată la 7 ani de închisoare, dar după apel pedeapsa i-a fost redusă la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Decizia nu este însă definitivă.

Sindromul copilului zgâlțâit/scuturat

Sindromul copilului zgâlțâit este o urmare a ciocnirii parenchimului cerebral (țesutul funcțional din creier) de cutia craniană. Creierul poate fi afectat grav de asemenea traumatisme repetate (hemoragii cerebrale, retiniene, edem cerebral etc) care pot fi considerate echivalentul unor leziuni provocate într-un accident de mașină la vârstă adultă.

Citește și: Dragoste ca în filme! Doi soți s-au stins din viață în timp ce se țineau de mână. Au decedat la câteva ore distanță/ „Au plecat împreună”

Fenomenul este declanșat de plânsul necontrolat al bebelușilor sau de agitația acestora, situație în care unii părinți, fie în încercarea de a liniști copilul, fie din cauza frustrării sau oboselii, îl scutură puternic pe cel mic, fără să realizeze însă că acest lucru poate fi extrem de dăunător pentru el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si